Aandacht voor CFRUN.nl

0
831

Als moeder van twee kinderen met CF(taai slijmziekte) las ik een oproep over de CF estafette run(https://www.cfrun.nl) Samen met mijn broer had ik binnen no time een groep van 8 enthousiaste lopers bijeen. Wat houdt de CF run in. We rennen van Cambuur (Leeuwarden)naar Feyenoord (Rotterdam) een afstand van 265 km. We starten vrijdagmiddag 29 september en komen zaterdagmiddag 30 september in Rotterdam aan. Deze run zal in estafette vorm plaatsvinden, waarbij het de bedoeling is dat er constant een loper (onder begeleider van een fietser met navigatie) aan het rennen is.


Het is voor ons een persoonlijk doel om zoveel mogelijk geld op te halen met deze run. Dagelijks zien we wat deze ziekte met onze kinderen doet. Veel medicijnen slikken, vernevelingen en ademhalingsoefeningen doen. Regelmatig een opname in het ziekenhuis 125 km verderop. Sporten omdat het moet en niet omdat je het leuk vindt.
In Nederland zijn er ruim 1500 mensen met CF, dit is een erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. Patiënten met CF moeten vaak een groot deel van hun leven medicijnen gebruiken om infecties en ontstekingen te voorkomen. Daarnaast zijn hygiënische leefomstandigheden, bewegen en sporten erg belangrijk. De afgelopen jaren is door onderzoek veel vooruitgang geboekt in de behandeling tegen deze ziekte. Nog steeds is de levensverwachting beperkt en is verder onderzoek hard nodig!
Wij hopen door deelname aan deze run op een sportieve manier te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van medicijnen die leiden tot een beter leven voor mensen met CF.
Als u als bedrijf ons wilt sponseren zou dat al fantastisch zijn. Mocht u 500 euro of meer willen bijdragen dan kunt u vermeld worden op het shirt van onze lopers.
Meer informatie kunt u vinden op https://www.cfrun.nl/teams/care-for-do-nate-more

Tekst: Ada Roerdinkholder.
Foto’s: Arjan Dunnewold