Achterhoekse aanpak huisvesting asielzoekers

0
386

Zeven Achterhoekse gemeenten hebben de afgelopen periode samen de schouders onder de huisvesting van asielzoekers en vluchtelingen gezet. De individuele taakstelling die iedere gemeente had, is met succes regionaal opgepakt.

De Achterhoekse gemeenten hebben uitgesproken dat zij gezamenlijk aan de taakstelling voor huisvesting willen voldoen. Deze Achterhoekse aanpak is in de afgelopen periode effectief en efficiënt gebleken en hierdoor is ruim aan de taakstellig voldaan. Er zijn 331 vergunninghouders gehuisvest, dat is 48 meer dan volgens de taakstelling was opgelegd.

Hoe werkt het?
De Achterhoekse aanpak bestond uit het onderling verevenen van de gerealiseerde huisvestingseenheden afkomstig uit de halfjaarlijkse huisvestingstaakstelling vergunninghouders. Concreet betekent dit dat een gemeente met een eventueel tekort op deze realisatie gecompenseerd wordt met het eventuele overschot van een andere gemeente. De samenwerkende gemeenten zijn Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.