Activiteiten bij Ankomm’n

0
341

Theebelevenis met theesommelier Heleen Mombarg, 13 november bij Ankomm’n

Thee is een van de populairste dranken ter wereld en wordt na water het meest gedronken. Wat thee zo uniek maakt, is dat het op ieder moment van de dag gedronken kan worden… zelfs bij de maaltijd. Tijdens de workshop maak je kennis met de wereld van de thee. Wat is nu precies thee, welke soorten zijn er, hoe groeit thee en op welke manier wordt het bewerkt voor het in ons kopje geschonken wordt. Deze vragen en nog veel meer komen aanbod tijdens de workshop / proeverij. Ook wordt er uitgelegd hoe je het beste thee kunt zetten. Zet je thee op de juiste manier, dan proef je thee zoals het bedoeld is. Als theesommelier heb ik de uitdagende taak om theedrinkers en misschien ook de mensen die minder graag thee drinken te laten ervaren dat thee veel bijzondere aroma’s en smaken kent. Thee is zo een nieuwe, verrassende en prachtige wereld om te ontdekken. Heleen heeft haar kennis zelfs in China opgedaan, zij vindt het geweldig leuk om verschillende theeën te laten proeven. Mooie, losse kwaliteits theeën. Kom op maandagavond 13 november bij Gastgalerij Ankomm’n van Anita Duenk. Naast de thee is er ook wat lekkers gebakken door Anita. Er is plek voor maximaal 12 personen. De workshop duurt ±2 uur. Voor informatie en opgeven kun je contact opnemen met 06-10278709, Heleen of 06-15624314, Anita.

Expositie zwart-witfoto’s ‘de Slinge van bron tot monding’ bij Ankomm’n

Han Deunk exposeert van zaterdag 11 november tot en met zondag 17 december 2017 zijn zwart-wit foto’s van de Slinge bij gastgalerij Ankomm’n in Winterswijk. Hij fotografeerde de Slinge van de bron bij het Duitse Gescher tot de monding in het riviertje de Oude IJssel bij Doetinchem. Als vrijetijdsfotograaf spreekt documentairefotografie Han het meest aan: de kunst van het vertellen van een verhaal in beelden in plaats van tekst. Zwart-wit heeft zijn voorkeur omdat dat een rustig beeld geeft van de essentie van het onderwerp.
Han is lid van de Fotoclub Winterswijk (www.fotoclubwinterswijk.nl). Naast maandelijkse opdrachten werken de leden ook aan langlopende projecten. In 2012 koos Han voor het in beeld brengen van de Slinge. Een beek waaraan hij mooie jeugdherinneringen heeft. Voor het maken van de fotoreportage volgde Han ruim een jaar lang de beek te voet. Tijdens de expositie zijn de foto’s te koop maar ook het boek ‘de Slinge van de bron tot de monding / die Schlinge von der Quelle bis zur Mündung’. Het tekstgedeelte in het Nederlands en in het Duits beschrijft de motivatie voor de keuze van de Slinge en enkele wetenswaardigheden over deze beek.

In 2016 verscheen van Han in samenwerking met Henk Krosenbrink het gedichten- en fotoboek ‘Zunnerunsels’. De gedichten in het Winterswijks dialect zijn van Gerrit Hendrik Deunk. Ook dit boek is tijdens de expositie te koop. Dit jaar won Han de eerste prijs van de EISA Maestro Photo Contest in Nederland. Het thema van de wedstrijd was ‘Streetlife’. Hij maakte zijn winnende fotoserie in een dorpje in Nepal. Kom naar de expositie ‘de Slinge van bron tot monding’, een perfecte afsluiting van een mooie wandeling of fietstocht in het prachtige coulisselandschap zo kenmerkend voor dit deel van de Achterhoek. Han is zelf aanwezig op zondag 12 november en zondag 10 december van 14.00 – 17.00 uur.

LET OP wegens vakantie GESLOTEN van 21 november t/m 7 december.

Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle, geopend op vr-za-zo-ma van 09.00 – 17.00 uur.