Activiteiten Ankomm’n

0
182

8 januari vervolg presentaties over Jugendstil en Art Nouveau bij Ankomm’n

Jalf Flach vervolgt zijn presentaties over Jugendstil en Art Nouveau. Na zijn succesvolle presentaties in 2018 was er vraag naar een vervolg. Jalf blijft zich verdiepen in deze kunststroming. Reist met zijn vrouw door heel Europa op zoek naar mooie voorbeelden. Tijdens de presentaties gebruikt hij dan ook veel eigen beeldmateriaal. Wij verheugen ons op de nieuwe avonden! De avonden zijn ook los van elkaar zeer de moeite waard.
Op deze eerste avond worden twee uithoeken van Europa qua Art Nouveau met elkaar vergeleken. Noord Europa en Frankrijk. We zullen zien dat zaken als klimatologische gegevens, volksaard en van nature beschikbare bouwmaterialen er toe hebben geleid dat in beide regio’s een eigen van elkaar verschillende vormentaal is ontstaan.

Terwijl toch herkenbaar blijft dat het een vrucht van de tijdgeest is, die rond 1900 door Europa waarde. Menig land in die tijd, greep terug op een soort nationale Romantiek. Vaak gevoed door een periode in de geschiedenis die voor dit land ‘Gouden Eeuw’ kwaliteiten had. Voor Enkele Scandinavische landen was dat de Viking tijd. En daarom werd in het Noorden de Art Nouveau ook wel ‘Drakar stil’ genoemd. In Frankrijk heeft de Art Nouveau op een uitbundige wijze gebloeid. Maar het kon nóg uitzinniger, want in de Noord Franse stad Nancy ontstond een eigen ‘school’ die het ‘Gesammtkunst’ idee op een geheel eigen wijze vorm gaf. En schrijf de volgende twee dinsdagavonden vast in de agenda: 12 februari en 12 maart.

De avond is van 19.30 – ±22.00 uur. Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk – Corle. Rijdt de Mentinkweg in vanaf Rondweg-West! Om de belangstelling te peilen graag opgeven via info@hendriksfotografie.nl