Activiteiten Ankomm’n (2)

0
157

Donderdag 11 oktober sokkenwol verven bij Ankomm’n

Al vele dinsdagavonden heeft Gerrie Habers workshops sokkenbreien gegeven bij Ankomm’n. Nu gaat ze leren hoe je zelf wol kunt verven.
Hiervoor gebruikt ze speciale wol uit Engeland. Met een samenstelling van 75% merino wol en 25 % nylon. De verf die hiervoor gebruikt wordt komt uit Amerika, van deze soort verf bestaan 84 kleuren. Daarom is sokkenwol verven zo leuk, je komt altijd op onverwachte kleurcombinaties uit die er voor zorgen dat je super leuke kleurrijke sokken kunt dragen.
Tijdens de workshop gaan we één streng sokkenwol zelf verven. Je mag zelf een techniek uitkiezen, die je wilt gaan gebruiken, voor deze streng. De vele verschillende technieken geven elk weer een ander, uniek eindresultaat. Als extraatje gaan we voor de mensen die dit willen sokkenwol verven in een weckpot. Deze gaat mee naar huis en mag drie dagen verzorgt worden met warmte of de zon of de kachel.
Op dinsdag 23 oktober , gaan we dan weer verder met sokken (leren) breien. Veel mensen breien sokken als hobby. Dat werd vroeger al gedaan en tegenwoordig is het helemaal weer in. Sokken breien kan op vele verschillende manieren. Het kan op vijf breinaalden of op een rondbreinaald. Je kunt een sok tegelijk of zelfs twee sokken tegelijk breien. Daarnaast zijn er wel honderden verschillende patronen die je kunt verwerken in een “basis” sok. Veel verschillende soorten wol en heel veel verschillende kleuren die allemaal op een bepaalde manier iets unieks aan een sok geven. Gerrie heeft zich gespecialiseerd in het breien van sokken en het verven van de wol en wil haar kennis en vaardigheden graag overdragen.

De workshop begint om 19.00 uur en duurt tot 21.45 uur.
Voor verdere info over de avond en ook als je je wilt opgeven om mee te doen, neem dan contact op met Gerrie Habers 06 – 2283 8415 of met Anita Duenk 06 1562 4314.

Opgelet creatievelingen, dichters, schrijvers en andere kunst-makers, gevorderd of in wording

Laat je inspireren door het mooie landgoed Mentink. Het begint met een wandeling door het cultuur historisch landschap. Waar Hans Hendriks, bewoner van ‘t Mentink en kenner van wat er ooit was, leefde en nog leeft in dit gebied. Hij begeleidt ons met zijn verhalen en inzichten zodat je inspiratie als vanzelf gaat stromen. We komen aan bij gastgalerij Ankomm’n, waar we samen met Renée Teunis onze ervaring, inzichten, dromerijen, fantasie en inspiratie gaan vastleggen in een creatief proces. In een eigen kunstdagboek kan ieder vanuit zijn eigen invalshoek en wens, zijn versie op papier zetten. Door de verbeelding een kans te geven komen er vast prachtige verhalen, gedichten, illustraties, collages, schilderijen en mixen van de verschillende technieken in de boekjes te staan. Tussendoor worden we voorzien van koffie/thee, lekkers en desgewenst een verrassingslunch gemaakt door Anita van gastgalerij Ankomm’n. Want alles loopt natuurlijk beter op goed eten en drinken. Een serie van verschillende wandelingen gevolgd door zo’n workshop, dat doen we om te beginnen 3 keer. Het resultaat willen we in onderling overleg delen met andere Ankommers en wie weet in de media. Dat hoeft niet, tenslotte blijft het jouw dagboek.

Augustus 2018: tekening met gedachtsel (c)renee teunis

Ons lijkt het leuk en zinnig de geschiedenis, het heden en de toekomst te verbeelden. Het is een uitdaging voor kunstenaars en ook voor beginners. De eerste keer is op zaterdag 13 oktober van 10.30 – 13.00 uur vanaf gastgalerij Ankomm’n aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Opgeven of voor meer informatie bel met Renée Teunis tel 06-149 166 25.
Gastgalerij Ankomm’n vind je aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Ingang vanaf Rondweg-West tegenover McDonalds.