Activiteiten Ankomm’n (3)

0
181

Expositie schilderijen Oya te Riet 2 t/m 28 maart bij gastgalerij Ankomm’n

Oya te Riet is een gevoelsmens pur sang. Geboren in Turkije, zij was daar actrice. Oya is haar liefde gevolgd naar Winterswijk, waar hun zoon geboren werd. Het leven is niet ongemerkt aan haar voorbij gegaan. Haar man is overleden en zelf heeft ze kanker. Maar ondanks alles staat ze sterk en daarbij helpt het schilderen en het creatief bezig zijn.

Oya schildert alleen wat ze in haar hoofd heeft. Ze ziet iets dat haar treft, of een beeld komt op, ze schildert het beeld zoals dat in haar hoofd zit. Als ze iets zou naschilderen heeft ze het gevoel dat ze het ‘echte’ beeld tekort doet. Over haar werk zegt ze: ‘Dit ben ik’. Ze gunt iedereen haar werk en daar zijn de verkoopprijzen naar!

Voor gastgalerij Ankomm’n is het een groot genoegen dat Oya, na een eerste keer in 2016, nu voor de tweede keer exposeert en haar nieuwe werk laat zien. De expositie begint op vrijdag 1 maart en duurt tot en met donderdag 28 maart. Zelf is zij op de zondagen 10, 17 en 24 maart aanwezig van 14.00 uur tot 16.30 uur. U kunt dan ook kennismaken met haar, en haar werk natuurlijk.

Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle, de openingstijden zijn do-vr-za-zo-ma van 09.30 – 16.30 uur. Let op rijdt de Mentinkweg in vanaf Rondweg – West! www.ankommn.nl

3 maart optreden FRÉ bij Ankomm’n

De eerste zondag van de maand is er weer een muzikaal optreden bij Ankomm’n door Frederike Berendsen – zang, gitaar, ukulele, charango- en Julian Bohn – piano, synthesizer, vocoder-. De band FRÉ, om de 23 jarige zangeres en componiste Frederike Berendsen, verlegt in hun muziek de grenzen van conventionele genres. Ze versmelten de sensitiviteit en lyriek van Joni Mitchell, met de intensiteit en urgentie van Nina Simone, met de diepe, dansbare grooves van Stevie Wonder. Hun nieuwsgierigheid en openheid legt de basis voor een verfrissende, warme, aanstekelijke klank, die de luisteraar raakt en meetrekt.

FRÉ werd in 2016 tijdens een concerttournee in Toscane opgericht. Sindsdien heeft de band tientallen concerten in Nederland, DuitsIand, Italië, Ierland en New York gespeeld, een album gepubliceerd (Nature’s Songs, Fattoria Musica Records 2017), met internationaal geprezen musici zoals Florian Weber, Ben van Gelder en Becca Stevens samengewerkt en hun muziek op bekende festivals zoals het Moers Festival 2018 laten horen.

Twee jaar na de release van hun Nature’s Songs, werkt de band FRÉ met We Rise (When We Lift Each Other Up), aan een nieuw album toegewijd aan ‘de familie’.
De nieuwe composities van de oorspronkelijk uit Doetinchem komende Frederike Berendsen reflecteren op momenten van geluk, verdriet, verlies en vreugde. Tijdens het schrijven van de stukken bestudeert ze welke ervaringen, relaties en keuzes haar hebben gemaakt tot de vrouw die ze nu is. Met het doel om met haar muziek verdriet om te zetten in schoonheid, verlies in troost en onbegrip in liefde en acceptatie. Het album wordt in mei 2019 opgenomen in Studio A van Fattoria Musica in Osnabrück (Duitsland).

„Frederike’s songs combine the personal and the universal, asking for reflection and appreciation“
– Ben van Gelder

Het optreden van FRÉ begint om 15.00 uur, entré is vrij, vrije gift in de hoge hoed is welkom. Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Menitinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Rijdt de Mentinkweg in vanaf Rondweg-West!

5 maart laatste presentatie over Jugendstil en Art Nouveau bij Ankomm’n

Jalf Flach beëindigt voor dit jaar zijn serie presentaties bij Ankomm’n over Jugendstil en Art Nouveau. Na die van 2018 was er vraag naar een vervolg. Ook deze avond is los van de andere zeer de moeite waard. Deze laatste avond allereerst aandacht voor het Iberisch schiereiland, Spanje en Portugal. Beide landen zijn door hun geschiedenis sterk verbonden met de ‘nieuwe wereld’. Daarom lijkt het interessant om ook eens in te zoomen op de vertolking van de Art Nouveau-tijdgeest in de USA.

We zullen zien dat ook hier, zaken als klimatologische gegevens, volksaard en van nature beschikbare bouwmaterialen er toe hebben geleid dat er verschillende vormentalen zijn ontstaan. Terwijl toch herkenbaar blijft dat het een vrucht van de tijdgeest is, die rond 1900 door Europa ging. De avond op 5 maart is van 19.30 – ±22.00 uur. Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk – Corle. Rijdt de Mentinkweg in vanaf Rondweg-West! Om de belangstelling te peilen graag opgeven via info@hendriksfotografie.nl