Activiteiten Ankomm’n (4)

0
177

1. Bij Ankomm’n familieopstellingen door Melahat

Op 26 maart ‘s middags en 30 maart ‘s avonds organiseert Ankomm’n familieopstellingen door Melahat. Deze helpen je om je verborgen blokkades los te laten en ondersteunt je bij jouw familie-systeem en je relatie. Maar ook bij je beroepsmatig leven of bij lichamelijke thema’s en gezondheid. Als er nu van binnen een “ja” is, kom dan om je juiste plek te vinden en diepe verbondenheid te ervaren, het vertrouwen in jezelf te verdiepen en je intuïtie te versterken, wonden van je lichaam, geest of ziel te helen, jezelf te bevrijden uit ongezonde verstrikkingen of gehechtheden.
Je kunt ofwel jouw eigen thema inbrengen of als plaatsvervanger deelnemen. In beide gevallen zul je ontdekken wat je tegen houdt en waar je niet met jezelf of anderen in verbinding bent. Je zult waardevolle inzichten verkrijgen en een nieuw perspectief op verschillende levensthema’s. De familieopstellingen worden begeleid door Melahat Yapici, Turks-Zwitserse, gecertificeerd en ervaren opsteller. Melahat biedt zowel een individuele sessie als ook groepssessies. Ze maakt gebruik van een reeks van ondersteunende technieken en methodes, waaronder meditatie, Byron Katie’s “The Work”, Ho’oponopono (vergevingsproces), en haar intuïtieve gave om te ondersteunen in zachte en diepe ervaringen met blijvend resultaat. Ze doet dit samen met Bas Visser, Nederlands coach en druïde, hij ondersteunt en, indien nodig, vertaalt; de taal is Duits of Engels.

Voor meer informatie of opgeven bel Bas Visser 06 -53313329. Individuele sessies zijn ook mogelijk: +41 76 503 15 05 of mail: melahat@8samaufgestellt.ch. De data zijn dinsdagmiddag 26 maart 13.00-16.30 uur en zaterdagavond 30 maart van 19.00-22.30 uur.

2. Elke vrijdag in maart kringgesprek voor ‘open geesten’

Bas Visser, druïde, houdt vrijdag 22 en 29 maart van 13.00 – 15.00 uur een aanschuif-gesprek rond de thema’s ‘liefde, eenvoud en overvloed’. Bas (1963) is jurist, gespecialiseerd in de bescherming van bomen en tevens druïde. Hij ontving inwijdingen van sjamanen uit vrijwel alle continenten. Hij kent de inheemse visie en levenswijze van diverse natuurvolken. Als natuur en survival mens liep hij alleen door Alaska. Hij vertelt uit rijke ervaring met natuurverbonden en prehistorische leefexperimenten. En geeft zijn natuurlijke visie op alle levensvragen vanuit liefde, eenvoud en overvloed. Deelname is kosteloos, vrije gift is welkom.

Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Rijdt de Mentinkweg in vanaf Rondweg – West.

3. “De mens tussen de sterren: wij zijn gemaakt van sterrenstof ” lezing Henny Lamers, professor astronomie, bij Ankomm’n

Henny Lamers, Sterrenkundig Instituut Universiteit van Amsterdam, is een begenadigd spreker, zo weet hij ook lagere school leerlingen te boeien. Wij vinden het bijzonder dat Henny die echt volle zalen trekt Ankomm’n heeft gekozen om een aantal keren thema’s uit de astronomie te belichten. Op dinsdagavond 26 maart komt hij z’n eerste lezing voor de zomer bij Ankomm’n geven met de titel “De mens tussen de sterren: wij zijn gemaakt van sterrenstof “. Een aantal vragen waar Henny op in zal gaan: Wie op een heldere nacht naar de hemel kijkt zal ongetwijfeld verbaasd zijn over al die lichtpuntjes aan de hemel. Wat zijn sterren eigenlijk? Zijn ze er altijd geweest of worden er nog steeds sterren geboren? Hoe gaat dat en kunnen we het zien met grote telescopen? De zon is een heel gewone ster, hij staat alleen veel dichterbij dan de andere sterren.

Foto: ” In deze nevel opeen afstand van 7500 lichtjaar worden nu sterren geboren”.credit: NASA/Hubble Space Telescope

Het leven op de aarde is te danken aan de zon die met zijn straling de aarde verwarmt. De zon is al 4.5 miljard jaar oud en heeft nog genoeg energie om dat nog 4 miljard jaar vol te houden. Waar komt al die energie van de zon vandaan? Wat gebeurt er met de zon als de zonne-energie opraakt? Wat gebeurt er dan met de aarde? Astronomen kunnen aan de hemel sterren vinden van allerlei leeftijden. Er zijn sterren bij die veel ouder zijn dan de zon. Door die te bestuderen kunnen ze “zien” wat er over 4 miljard jaar met de zon gaat gebeuren en hoe die aan zijn einde komt door een prachtige nevel uit te stoten en dan te “sterven” als een witte dwerg ster. Zware sterren sterven met een ontploffing en laten een pulsar of een zwart gat achter! De gassen van die stervende sterren uitstoten vormen na miljoenen jaren nevels waaruit weer opnieuw sterren ontstaan. De zon en de aarde zijn ontstaan uit zo’n nevel. Professor Lamers zal met mooie beelden van o.a. de Hubble Ruimte Telescoop op heldere wijze uitleggen hoe sterren ontstaan, leven en sterven. Hij zal aantonen dat wij zijn gemaakt van sterrenstof! Er is ruim gelegenheid vragen te stellen. Na de zomer wordt de serie lezingen vervolgd.

Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Entré bedraagt €7,50. Meldt u tevoren en bijtijds aan in verband met beperkt aantal zitplaatsen. Opgeven via info@hendriksfotografie.nl of bellen 06 – 16 592 571. Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Rijdt de Mentinkweg in vanaf Rondweg-west.

4. Expositie schilderijen Oya te Riet verlengd t/m 4 april

Oya te Riet is een gevoelsmens pur sang. Geboren in Turkije, zij was daar actrice en is haar liefde gevolgd naar Winterswijk, waar hun zoon geboren werd. Oya schildert alleen wat ze in haar hoofd heeft. Ze ziet iets dat haar treft, of een beeld komt op, ze schildert het beeld zoals dat in haar hoofd zit. Als ze iets zou naschilderen heeft ze het gevoel dat ze het ‘echte’ beeld tekort doet. Over haar werk zegt ze: ‘Dit ben ik’. Ze gunt iedereen haar werk en daar zijn de verkoopprijzen naar! Zelf is zij op de zondagen 24 en 31 maart aanwezig van 14.00 uur tot 16.30 uur. U kunt dan ook kennismaken met haar, en haar werk natuurlijk.

Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Rijdt de Mentinkweg in vanaf Rondweg-west.