Activiteiten Ankomm’n (3)

0
531

Op zondag 7 januari bij Ankomm’n het Tonny Nijland/Henk Bleumink Ensemble

Het ensemble speelt een gemêleerd repertoire van luisterliedjes vanuit een jazzy basis. Naast de onvermijdelijke nummers uit The American Songbook (Gershwin, Porter, Kern. Berlin etc. etc) bevat het programma ook Nederlandse, Franse, Braziliaanse, Spaanse en Duitse stukken.

Het ensemble bestaat uit:
Tonny Nijland, zang
Hajé Nordbeck, piano
Wim Lutje Schipholt, gitaar
Henk Bleumink, contrabas/zang

 

Het optreden begint om 15.00 uur, entré is vrij, vrije gift in hoge hoed is welkom. Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle.Let op: wij zijn gesloten op oudejaarsdag t/m donderdag 4 januari!

Open healing avond bij Ankomm’n op maandag 8 januari

Ervaar je fysieke of emotionele klachten? Heb je weinig energie, zit je niet lekker in je vel? Krijg je geen rust in je hoofd of heb je last van stress? Dan kan een healing een mooie ondersteuning of aanvulling zijn! Irene Huiskamp en Linda Brink organiseren ook in 2018 weer in samenwerking met Gastgalerij Ankomm’n maandelijks een healingavond, deze keer maandag 8 januari. Zoals je gewend bent kun je tussen 20.00 tot 21.00 uur een healing ontvangen. De healing duurt ongeveer 10 minuten.
De healing vervangt geen reguliere zorg en zij stellen in geen enkel geval diagnoses. Het werkt als een fijne een mooie aanvulling van de reguliere geneeskunde. Je mag gerust iedere maand aansluiten! Toegang is vrij, een vrije gift voor het goede doel is welkom. Gastgalerij Ankomm’n vind je aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Heb je een vraag? Neem dan contact met Irene Huiskamp, tel. 0624274766

‘Een uitbarsting van Schoonheid’ vanaf 9 januari bij Ankomm’n.

Na dinsdag 9 januari zal Jalf Flach nog 5 keer maar dan op de eerste dinsdag van de maand een beeldende presentatie geven. Het betreft een reeks van lezingen rondom het thema ‘Art Nouveau /Jugendstil’, die afzonderlijk kunnen worden gevolgd. Maar in hun samenhang bieden ze de kunstzinnige geïnteresseerde een mogelijkheid om zich grondiger in deze bijzondere kunststroming te verdiepen. Een rondgang door de  Europese buurlanden die er in die tijd, op dit terrein, toe deden. En een onderzoek naar het ontstaan en het verval van deze ‘Uitbarsting van Schoonheid’.

Ratumsestraat

1.  9-1-2018 – Algemene intro Art Nouveau in Europa & de vorm die het in de Achterhoek vond.
2.  6-2-2018 –  Art Nouveau in België & uiteenlopende thema’s m.b.t. het leven rond 1900
3. 6-3-2018 –  Een eigen variant: De Nederlandse Nieuwe Kunst.
4. 3-4-2018 –  De Jugendstil van Duitsland & De Secesji van Polen.
5. 8-5-2018 – De Sezession van Oostenrijk & De Secesja van van Tsjechië.
In onderling overleg te bepalen tijdstip Naar keuze:
– Spanjes Modernismo
– Italia’s Liberty
– De Drakarstil van Noord Europa
– De Stil Modern van Oost Europa
– De Nieuwe kunst in de Nieuwe Wereld (VS)
Gastgalerij Ankomm’n op de bovenstaande dinsdagavonden van 19.30 – 22.00 uur. Eerste presentatie met foto’s op dinsdag 9 januari. Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk – Corle. Om de belangstelling te peilen graag opgeven via info@hendriksfotografie.nl.

Prins Hendrikstraat

Foto’s Jalf Flach