Activiteiten Ankomm’n (2)

0
265

Cursus basistechniek ontspannen en blessurevrij hardlopen bij Ankomm’n

In onze jonge jeugd kunnen we ontspannen en met een mooie en goede techniek hardlopen. Dit verandert vaak in de pubertijd, dan gaat ons lijf meer hangend en swipend door het leven. In veel gevallen is dit ook het moment dat ons zittende en soms stressvolle leven aanvangt. Iedereen weet eigenlijk wel dat bewegen van cruciaal belang is om gezondheidsklachten te beperken. Aangezien we het natuurlijke ontspannen hardlopen hebben verleerd, starten we een CURSUS BASISTECHNIEK HARDLOPEN. Gedurende 10 weken gaan we in een prachtige natuurlijke omgeving van landgoed Mentink de deelnemers weer leren om blessurevrij en ontspannen hard te lopen. Weinig of veel loopervaring is niet van belang, de techniek en ontspanning zijn de belangrijkste uitgangspunten.
De 1e training is op vrijdagmorgen 12 april van 10.30 tot 11.30 uur bij:
Gastgalerij Ankomm’n aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Je kunt het best vanaf Rondweg-West de Mentinkweg inrijden.
Voor meer informatie Henk Mengers van Loopgroep Zandloper tel. 06-12152304 Henk@LG-zandloepr.nl of Hans Hendriks van Ankomm’n tel. 06-16592571.

Expositie & nieuw boek ‘Achter de Sluier’ met gedichten en schilderijen bij Ankomm’n

Anne van Beusekom (1951) heeft haar derde generatie ‘oorlogstrauma’ afgelopen jaren verwerkt met therapiën, coaching en familieopstellingen. Tijdens dit proces kwamen spontaan de gedichten, de schilderijen en de foto’s die allemaal bij elkaar passen. Anne exposeert naar aanleiding van het verschijnen van haar hardcover boek ‘Achter de Sluier’, de titel is veelzeggend. Deze prachtige, met eigen foto’s en schilderijen rijk geïllustreerde, gedichtenbundel is in eerste instantie een eerbetoon aan haar oma. Anne heeft op latere leeftijd ontdekt dat zij het oorlogstrauma van haar oma als een ‘verstekeling’ in zich draagt. Oma heeft tijdens de vrijheidsstrijd in Indonesië daar een tijd in de gevangenis doorgebracht.
Beiden deelden de liefde voor natuur en tuinen. Anne heeft daar later ook haar werk van gemaakt; ontwerpen van tuinen en kweken van tuinplanten. Met haar oma had ze een soort haat-liefde verhouding. Als gevoelig kind stroomden de waterlanders snel en kon haar oma dat weekhartige maar moeilijk verdragen. Toch vroeg oma aan Herman, Anne’s man, op hun trouwdag of hij goed voor haar oogappel wilde zorgen.

Als het in haar gedichten over een mol gaat kun je lezen hoe ze zich het fanatisme van haar oma herinnert. De oma die de mollen liefst zo snel mogelijk om zeep hielp. Maar ook is de onder de grond rond kruipende mol symbool voor het trauma van oma dat in Anne zelf zat. En de mol is voor haar een natuurwezen dat er mag zijn. De bundel is zo een meerlagige weerslag van de weg die Anne de afgelopen jaren heeft afgelegd om datgene wat zich ‘Achter de sluier’ in haar binnenste afspeelde te verhelderen en te verwerken. Velen voelen zich geraakt door de gedichten. Mogelijk helpt het ook anderen om de verstekeling in zichzelf wat zichtbaarder te maken en een eigen plek te geven.

De expositie, een combinatie van de gedichten en de schilderijen, is vanaf maandag 8 april tot eind april te bezoeken. Ook ligt het nieuwe boek er, dat ook bij boekhandel Kramer te koop is. Anne is zelf de zondagmiddagen 14, 21 en 28 april aanwezig van 14.00 – 16.30 uur. 23 april geeft Anne naar aanleiding van het boek een presentatie bij Gastgalerij Ankomm’n, inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur de toegang is vrij, een vrije gift in hoge hoed welkom.

Het adres is Mentinkweg 5, Winterswijk – Corle. Rijdt de Mentinkweg in vanaf Rondweg-west. Openingstijden do-vr-za-zo-ma van 09.30 – 17.00 uur.