Activiteiten Ankomm’n (2)

0
351

Donderdag 8 maart sokkenwol verven bij Ankomm’n

Al vele dinsdagavonden heeft Gerrie Habers workshops sokkenbreien gegeven bij Ankomm’n. Nu gaat ze leren hoe je zelf wol kunt verven.
Hiervoor gebruikt ze speciale wol uit Engeland. Met een samenstelling van 75% merino wol en 25 % nylon. De verf die hiervoor gebruikt wordt komt uit Amerika, van deze soort verf bestaan 84 kleuren. Daarom is sokkenwol verven zo leuk, je komt altijd op onverwachte kleurcombinaties uit die er voor zorgen dat je super leuke kleurrijke sokken kunt dragen.
Je gaat met twee strenegen wol naar huis. Tijdens de workshop gaan we één streng sokkenwol zelf verven. Je mag zelf een techniek uitkiezen, die je wilt gaan gebruiken, voor deze streng. De vele verschillende technieken geven elk weer een ander, uniek eindresultaat.

Op donderdag 22 maart, gaan we dan weer verder met sokken (leren) breien. Veel mensen breien sokken als hobby. Dat werd vroeger al gedaan en tegenwoordig is het helemaal weer in. Sokken breien kan op vele verschillende manieren. Het kan op vijf breinaalden of op een rondbreinaald. Je kunt een sok tegelijk of zelfs twee sokken tegelijk breien. Daarnaast zijn er wel honderden verschillende patronen die je kunt verwerken in een “basis” sok. Veel verschillende soorten wol en heel veel verschillende kleuren die allemaal op een bepaalde manier iets unieks aan een sok geven. Gerrie heeft zich gespecialiseerd in het breien van sokken en het verven van de wol en wil haar kennis en vaardigheden graag overdragen.

De workshop begint om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur.
Voor verdere info over de avond en ook als je je wilt opgeven om mee te doen, neem dan contact op met Gerrie Habers 06 – 2283 8415 of met Anita Duenk 06 1562 4314. Gastgalerij Ankomm’n vind je aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Ingang vanaf Rondweg-West tegenover McDonalds.

Peter Dibbet presenteert ‘Doodgewoon’ zaterdag 10 maart bij Ankomm’n

Peter werkte in woonzorgcentrum Vredense Hof bij de civiele dienst. Op een dag werd hem door de huismeester gevraagd te helpen met het ophalen van de kist voor een overledene uit de kelderverdieping. Hij sputterde eerst tegen omdat hij toen grote angst had voor alles wat met de dood te maken heeft. Toch ging hij mee de kelder in. Hij raakte de kist aan en toen was het gebeurd. Alsof er een seintje van bovenaf kwam. Hij wist meteen dat dit zijn nieuwe toekomst, zijn roeping zou worden.
Wat het verhaal aparter maakt is dat Peter een lichte verstandelijke beperking heeft. Zijn toewijding groeit, hij doet er van alles aan om in de uitvaartwereld aan het werk te komen. Zo kan hij begin maart een dag per week bij uitvaartcentrum Dela in Oldenzaal aan de slag. Zijn ideaal is toewerken naar een uitvaartcentrum waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Zoals je dat bijvoorbeeld ook ziet bij het restaurant ‘Bijzonder Gewoon’ in Winterswijk. Als je Peter hoort praten dan geloof je dat dit werkeijkheid gaat worden. Het is alleen nog de vraag wanneer.
Daarnaast wil Peter behulpzaam zijn bij het bespreekbaar maken van alles wat met de dood te maken heeft. Hij heeft een boekje gemaakt waarin alles, in eenvoudige bewoordingen, staat over wat er bij een overlijden om de hoek komt. Over de keuzes die je kunt maken. Hij heeft het geschreven met de doelgroep mensen met een verstandelijke beperking voor ogen. Maar het blijkt eigenlijk voor velen een veel beter leesbaar boekje te zijn dan wat er nu voorhanden is. Op basis van dit boekje heeft hij, door het hele land, presentaties gegeven. Peter komt zijn verhaal doen, je merkt dat hij makkelijk en op een innemende manier over de dood praat. Vandaar de titel ‘Doodgewoon’. Laat je door zijn enthousiasme meevoeren, ga het gesprek met hem aan, je zult er een mooie middag aan beleven.
De presentatie is zaterdag 10 maart om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Het best te bereiken vanaf Rondweg-West ongeveer tegenover McDonalds de Mentinkweg in. Zie ook www.ankommn.nl