Activiteiten Ankomm’n (3)

0
312

Vierde presentatie ‘Een Uitbarsting van Schoonheid’ bij Ankomm’n op 3 april over Jugendstil en Art Nouveau.

Het betreft een zestal lezingen rondom het thema ‘Art Nouveau /Jugendstil’. Ze kunnen goed afzonderlijk worden gevolgd. Maar In hun samenhang bieden ze de kunstzinnige geïnteresseerde een mogelijkheid om zich op een wat grondiger wijze in deze bijzondere kunststroming te verdiepen. Samen met Jalf Flach doet u onderzoek naar het ontstaan en het verval van deze ‘Uitbarsting van Schoonheid’. Deze avond Duitsland en Polen.
Ieder land kwam, beïnvloedt door volksaard, aanwezige bouw-materialen en klimaat, tot een eigen vorm van Jugendstil. Duitsland speelde in deze stroming een grotere rol dan over het algemeen wordt aangenomen. Behalve in Berlijn vonden de belangrijkste bijdragen plaats in wat je provinciesteden zou kunnen noemen. Daar vonden boeiende en bloeiende experimenten plaats waar we wat dieper op in zullen gaan. En Polen bestond niet als zelfstandig land in deze periode. Maar het Poolse volk wel! We zullen zien tot welke schoonheid een volk dat lijdt, kan komen …..
Dinsdagavond 3 april, aanvang 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur. Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5, 7102 GA Winterswijk-Corle. Graag tevoren opgeven via info@hendriksfotografie.nl

‘BeLightFull’ op 5 april bij Ankomm’n

Wie en wat is BeLightFull? Maartje Geverinck, 24 jaren jong is het Licht achter BeLightFull. Maartje nodigt kinderen en volwassenen uit naar meer ontspanning, plezier en mogelijkheden. Dit doet zij o.a. met de Access Bars® techniek. De Bars®, Engels woord voor staven, zijn energiebanen op en in het hoofd. Door 32 punten op het hoofd zacht aan te raken, gaan de banen tussen de punten stromen en komt elektrische lading, vastzittende energie, vrij. Het verwijdert belemmerende gedachten en oude ballast, leert je te ontvangen en helpt bij het veranderen van emotionele, mentale, fysieke en energetische blokkades. Een wereldwijd bekende techniek voor persoonlijke groei, bewustzijn, energie en daadkracht om dingen te veranderen die niet meer werken voor jou. Ruimte in hoofd, lijf en leven! Op donderdagochtend 5 april kun je kennismaken met Maartje en de Bars® bij Gastgalerij Ankomm’n, Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Je bent van harte welkom vanaf 9.30 uur! Maartje zal 30 minuten proefsessies aanbieden. Wil je graag meer informatie en een plekje reserveren? Kijk op www.belightfull.nl, vul het contactformulier in of bel Maartje, 06 – 220 908 56. Wat is er nog meer mogelijk? Hoe wordt het beter dan dit? Maartje kijkt uit naar alles dat komen gaat!

Maartje Geverinck

Zondag 8 april jawel: Ed Struijlaart bij Ankomm’n!

Toen Ed op zijn negende Eric Clapton op de televisie zag wist hij twee dingen zeker: Ik wil ook zo’n baard en ik wil ook zo’n gitaar. Op de baard moest nog even gewacht worden, maar vanaf dat moment is de gitaar zijn leven gaan bepalen. In 2010 verbrandt hij al zijn schepen achter zich om zijn droom na te jagen: volledig leven van en voor de muziek. Hij bracht tot nu toe twee albums uit, debuutalbum ‘Head, Heart and Hands’ en opvolger ‘Closer Than Skin’. Ed krijgt van 3FM het stempel ‘Serious Talent’, wordt genomineerd voor een 3FM Award, tourt in het voorprogramma van BLØF en is meerdere malen te gast bij DWDD. In 2016 brengt Ed een aantal losse singles uit. ’Tricks Up My Sleeve’ en ‘Like December’ worden beide NPO Radio 2 Topsong. ‘Made of Stars’, een duet met Lisa Lois, wordt ‘Moet je Horen’ plaat op 100% NL. Daarnaast is hij actief als songwriter voor anderen. Zo schrijft hij recent samen met Peter Slager, BLØF, de titeltrack voor de bioscoophit van 2017 ‘Weg Van Jou’ en alle muziek voor de musical SOOF, vanaf november 2017 in de Theaters. In 2017 werkt Ed aan zijn nieuwe EP. Single ‘Make It on Your Own’ is daar de eerste voorloper van. Een lied geschreven voor zijn dochter Lizzy en tevens de eerste single die Ed in eigen beheer op zijn Ears Want Music label uitbrengt. Make It on Your Own is overal te streamen/downloaden https://www.youtube.com/watch?v=HYlFXMIx488.

foto: HP van Velthoven

Leuk detail: Ed was zo’n 30 jaar geleden met zijn ouders op vakantie in Winterswijk. Zij verbleven op de camping van Ap Tenkink, ‘Lutje Kössink’. Eén extra reden waarom Ed het leuk vindt hier op te treden.

Zondag 9 april, aanvang optreden Ed Struijlaart 15.00 uur, vrij entree, gift in hoge hoed is welkom. Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5, Winterswijk – Corle. Mentinkweg inrijden vanaf Rondweg-West ongeveer tegenover parkeerplaats MacDonalds.