Activiteiten Ankomm’n (4)

0
272

Maandag 30 april verkwikkende ontspanningsmassage voor vrouwen bij Ankomm’n.

Begin de week met een ontspannende massage! ‘Kwikstaartje, aandacht voor jou’ is te gast bij Gastgalerij Ankomm’n. Vanaf maandag 30 april iedere maandag tussen 11.00 uur en 15.00 uur biedt Annemiek Bollen van Kwikstaartje vrouwen de mogelijkheid om kennis te maken met een verkwikkende ontspanningsmassage.
In Ankomm’n is in een aparte ruimte een rustige plek gereserveerd voor de massages. Een massage duurt ongeveer een half uur en wordt gegeven op een massagetafel. Dit biedt de kans om te ervaren hoeveel een massage kan doen om je te laten ontspannen. Tijdens de massage blijft de kleding aan, Annemiek raadt je daarom aan om makkelijk zittende kleding te dragen.
Een massage dient vooraf te worden gereserveerd via de site www.kwikstaartje.nl of telefonisch bij Annemiek Bollen op telefoonnummer 06 23666119. De massage is inclusief een heerlijk kopje koffie of thee van Ankomm’n.
Suggestie….blijf nog wat langer om te ontspannen en tijd te nemen voor jezelf in de prachtige landelijke omgeving van Ankomm’n met een mooi uitzicht, je lievelingsboek en wat lekkers!

Gastgalerij Ankomm’n vindt je aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Route: vanaf Rondweg – West tegenover de parkeerplaats van MacDonalds rijdt u de Mentinkweg in. De verharde weg gaat over in een zandweg, na nog een s-bocht vindt u aan de linkerkant nummer 5.

Expositie Christa-Maria Drewes van 5 tot 27 mei bij Ankomm’n

Christa-Maria Drewes werd in 1949 geboren op de boerderij in Mecklenburg. Met haar ouders vluchtte zij in 1953 naar West Duitsland voor de terreur van de Russen die na de oorlog heersten over dit deel van Duitsland. Haar vader kon op een creatieve uit niets iets maken. Dit zit ook in de genen van Christa-Maria. Zij woont nu grotendeels in Schieder-Schwalenberg in Duitsland en elke maand ook een weekje in Winterswijk. Van jongs af aan is zij kreatief bezig op verschillende gebieden. Sinds 2010 schildert zij intensief. Daarvoor heeft Christa-Maria verschillende cursussen gevolgd, o.a. aan de jaarlijks plaatsvindende „Sommerakademie“ in Schieder-Schwalenberg. Favoriete materialen zijn stiften, krijt en acryl.
Christa-Maria: “Ik schilder louter omdat ik daar zelf veel plezier in vind. Ik houd er van om met kleuren te experimenteren en iets toevallig te laten ontstaan. Of iets te plannen en daarna toch iets nieuws te ontdekken en daarop te reageren. Graag schilder ik vrouwen, engelen, bloemen en ook abstract. Ook op hout met boomschors, op gevonden stenen, of op kleinere kaarten. Verder is mijn passie kreatief naaien. Graag ben ik bezig met upcycling: nieuw van oud maken. Zo (ver)maak ik kleding en tassen van een grote diversiteit aan gebruikte stoffen. Hiervan zijn tijdens de expositie voorbeelden te zien.”
Hans Hendriks, die de galerie van gastgalerij Ankomm’n runt, kan zich helemaal vinden in de woorden die Christa-Maria opstuurde. Het zou het credo van zijn galerie kunnen zijn:

Miquel Padros Quartet

Zondag 6 mei swingende jazz bij Ankomm’n met Miquel Padros Quartet
Als je van muziek houdt mag je dit eigenlijk niet missen. Wat een mooie muzikanten op de eerste zondag van de maand mei bij gastgalerij Ankomm’n.

Miquel Padros (fluit) komt uit Barcelona en speelt dwarsfluit in verschillende stijlen waarbij Jazz en Latin de hoofdmoot vormen maar hij heeft ook Flamenco, Ierse en Klassieke muziek gespeeld – hij is een natuurtalent dat leeft voor de Improvisatie.
Raimond Surquin (gitaar) is gitaardocent aan de Regionale Muziekschool Oost-Gelderland, hij studeerde klassiek gitaar aan het Twents Conservatorium en jazzgitaar aan het Arnhems conservatorium. Muziekliefhebbers in de regio hebben hem de laatste jaren vaak kunnen zien spelen in allerlei formaties maar ook solo.
Wies Knipping (gitaar) doet dit jaar eindexamen VWO en gaat naar het conservatorium. Hij won met 15 jaar de 2e prijs bij de Sena Guitar Awards in Amsterdam en speelde met Jan Akkerman en het Rosenberg Trio.
Michael Buerger (contrabas) studeerde op het Conservatorium van Arnhem en is docent contrabas & basgitaar aan Muziekschool BoogieWoogie in Winterswijk. Hij kan bogen op een jarenlange ervaring wat te horen is in zijn smaakvolle spel.
Zondag 6 mei, aanvang 15.00 uur. Vrij entrée, een vrije gift in de hoge hoed is welkom.

Jugendstil en Art Nouveau

Presentatie ‘Een Uitbarsting van Schoonheid’ bij Ankomm’n op 8 mei over Jugendstil en Art Nouveau.
Het betreft de vijfde lezing rondom het thema ‘Art Nouveau & Jugendstil’. Ze kunnen goed afzonderlijk worden gevolgd. Met deze voorlopig laatste lezing over de ‘Secesia’ van Tsjechië en de ‘Sezession’ van Oostenrijk sluit Jalf Flach zijn onderzoek naar het ontstaan en het verval van deze ‘Uitbarsting van Schoonheid’ af. We gaan deze avond zien hoe in dez betreffende landen de zwier en de levendigheiod van de Art Nouveau verstarde. Hoe rond vierkant werd en kleur een meer ondergeschikte rol ging spelen. De Schoonheid was toen overigens al lang gesneuveld in Verdun en Ieper. En dat vond z’n weerslag in de kunst.
Dinsdagavond 8 mei, aanvang 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur. Graag tevoren opgeven via info@hendriksfotografie.nl

Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Aanbevolen route: vanaf de Rondweg-West tegenover de parkeerplaats van MacDonalds de Mentinkweg in. De verharde weg gaat over in een zandweg, na een s-bocht nog een klein eindje dan is links nummer 5. Openingstijden do-vr-za-zo-ma van 09.30 – 17.00 uur.