Activiteiten Ankomm’n (4)

0
272

Hans de Vries, alias “H.A.N.S.”: Hans Activeert Nu Snaren op 4 februari bij Ankomm’n

Voor de tweede keer mag gastgalerij Ankomm’n H.A.N.S uit Aalten aankondigen. Op 4 februari van 15.00 – 17.00 uur de eerste muziek-zondagmiddag van de maand. Hans speelt al vanaf 1963 gitaar. Na in de ‘Sixties’ in diverse bandjes gespeeld te hebben in het Westen van het land, kwam hij in 1975 in de Achterhoek. Aalten werd zijn werkplek. Tijdens de tachtiger jaren speelde Hans basgitaar bij het Chr. Aaltens Jongerenkoor, waarmee hij een L.P. maakte en deelnam aan het maken van de kerst L.P.: “Kerstfeest in Aalten”.
‘Daarna’ vertelt Hans ‘werd ik zanger/gitarist bij het bruilofts-trio ‘Springtime’ in Aalten. Een hele fijne periode. In 2003 werd ik gevraagd om te spelen in de ‘Sixties’ band: ‘Sentisix’ in Eibergen. Hierna, 2012, spelen in de band ‘Sixty Four’, ook in Eibergen, waarvan enkele leden boven de 65 jaar waren. Inmiddels is Hans met pensioen. Nieuwe uitdagingen liggen nu op het vlak van muziek maken en tuinwerk. Sinds 2013 treed hij ‘solo’ op als zanger / gitarist. Zo was hij afgelopen kerstmarkten in Bredevoort te horen. Hier deed Hans ervaring op met nieuw repertoire, mooie liedjes, Nederlands- of Engelstalig. Hij zegt hierover: ‘Ik heb ontdekt, dat de versjes die ik zing en speel, door veel luisteraars gewaardeerd worden. Ze hebben ‘inhoudelijke’ waarde!‘

Zijn muziek stijl?

Zeer gevarieerd, zoals Herman van Veen, Leonard Cohen, Ramses Shaffy, Bob Dylan, J. Cash, J. Reeves, Jaap Fischer, B. de Groot, Sting, Neil Diamond, Country & Western, Schlagers, Muziek uit de jaren ’60 tot heden, enz. enz. Kom gewoon luisteren! Voor elk wat wils! Muziek geeft rust voor de luisteraar, maar ook voor degene die het brengt!

Workshop intuïtieve ontwikkeling “Boost jezelf”

Je intuïtie ontwikkelen, ontdekken hoe je meer in je kracht kan komen, meer gaat stralen of ontdekken wat spiritualiteit voor jou betekend? Speciaal voor jou is deze workshop ontwikkeld. Het is prachtig om te zien als mensen zich bewust worden van hun intuïtie en wat deze kracht voor hen van waarde is. Balans vinden tussen je ratio en gevoel en ontdekken wie je werkelijk bent is zeer nuttig.
In deze workshop ga je aan de slag met je “onderbuikgevoel”. Je leert meer vertrouwen op je intuïtie, dat vergroot je zelfbewustzijn. Je krijgt meer duidelijkheid over energie waarbij je tools krijgt om te ontdekken wat je eigen energie en wat de energie van de ander is. Aan de hand van oefeningen, waar we werken met kleuren, kaarten of muziek, ga je meer inzicht in jezelf krijgen. De sleutel tot succes zit in je eigen inzicht. Door dit verschil te erkennen ervaar je meer balans en rust in je leven en meer energie. Mooi als mensen beseffen en voelen dat ze zelf de regie van hun leven in handen hebben door te luisteren en handelen naar wat hun intuïtie hen ingeeft.
We werken in een kleine groep, om iedereen de aandacht te geven die nodig is. De workshop is op 30 januari 19.30-21.30 uur bij Gastgalerij Ankomm’n aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Geef je snel op! Bel voor meer informatie 06 24 27 47 66 en mail je opgave naar: info@irenehuiskamp.nl

2e lezing over Jugendstil en Art Nouveau.

Bij Ankomm’n 6 februari tweede lezing in de reeks ‘Een Uitbarsting van Schoonheid’ over Jugendstil en Art Nouveau.
Het betreft de tweede in een reeks van nog 5 lezingen ‘met lichtbeelden’ rondom het thema ‘Art Nouveau & Jugendstil’. Deze kunnen afzonderlijk worden gevolgd. Maar in hun samenhang bieden ze de kunstzinnige geïnteresseerde een mogelijkheid om zich op een wat grondigere wijze in deze bijzondere kunststroming te verdiepen. Een onderzoek naar het ontstaan en het verval van deze ‘Uitbarsting van Schoonheid’. Op deze tweede avond staan de Art Nouveau en de Jugendstil van België in de aandacht. In architectuur, de kunstnijverheid en de grafische kunsten, overal vond deze vormentaal een toepassing. Uiteraard komen hierbij de grote namen voorbij, maar ook mensen die nooit de erkenning kregen die ze eigenlijk verdienden. In het tweede deel van de lezing staan we stil bij een tiental thema’s die rond 1900 actueel waren.

Aanvang 19.30 en duurt tot ongeveer 22.00 uur Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5, 7102 GA Winterswijk-Corle. Graag tevoren opgeven via info@hendriksfotografie.nl.

Expositie Coby Oosterbeek

Coby Oosterbeek uit Winterswijk exposeert van zaterdag 2 tm maandag 26 februari bij gastgalerij Ankomm’ in Winterswijk. Coby vertelt ‘mijn werken op papier zijn een intuïtieve weergave van wat ik tegenkom in landschappen en de natuur. Soms is het bijna abstract, maar de elementen van het landschap blijven zichtbaar: de ruimte, de horizon, het licht, de structuren, de kleuren, de vormen.
Ik werk niet met een vooropgezet plan. Soms zijn het niet meer dan terloopse schetsjes, dan weer zijn het tekeningen die laag voor laag te voorschijn komen. Ik werk voornamelijk op papier en maak vaak gebruik van gemengde technieken. De keuze van het materiaal en het toeval zijn vaak bepalend en belangrijker dan het onderwerp. Uiteindelijk ben ik op zoek naar beelden. Beelden die weergeven die weergeven wat ik zie en ervaar’. Over haar beeldjes: ‘Ook bij de kleine sculpturen van klei laat ik mij vooral leiden door het materiaal en het toeval. Zo kunnen ruwe versies van koppen ontstaan. Of ik laat mij inspireren door kleine steentjes, gevonden in de natuur, en vergroot deze uit. Soms is er een zweem van een gezicht in te zien’. Tot haar eigen verbazing leiden tekeningen meestal tot ‘landschappen’ en klei tot ‘mensen’.

Coby heeft naast de zorg voor het gezin jarenlang in het onderwijs gewerkt als orthopedagoog/schoolpsycholoog. Intussen ging haar hart ook uit naar de beeldende kunst, zowel passief als actief. Jarenlang, weliswaar met tussenpozen, heeft zij les gehad van Jos Klaver, docent bij de Gruitpoort in Doetinchem. Zij was een actieve amateur. Momenteel volgt zij lessen boetseren, ook bij de Gruitpoort bij docent Jozef Kemperman.

Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk – Corle. Het best te bereiken door vanaf Rondweg-West tegenover de McDonalds de Mentinkweg in te gaan. Eerst een klinkerweg daarna zandweg en na een s-bocht huisnummer 5, gastgalerij Ankomm’n. Zie ook www.ankommn.nl