Activiteiten Ankomm’n (4)

0
165

‘Gedichten & gedachten’ op donderdag 19 juli bij Ankomm’n

Een mooi intiem programma met singer-songwriter Jeanine Hospes, ‘kleine’ liedjes en sketches van Henk Boogaard en persoonlijke gedichten van en door Richard van der Laan-Toebes. Een soort huiskamer bijeenkomst op de donderdagavond die bij mooi weer ook onder de kapschuur kan plaatsvinden. Inloop vanaf 19.15 uur, aanvang 19.30 uur bij gastgalerij Ankomm’n. Vrij entré, vrije gift in de hoge hoed welkom. U vindt Ankomm’n aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. U kunt het best de Mentinkweg inrijden vanaf Rondweg-West ongeveer tegenover MacDonalds.

Je eigen kunst-dagboekje maken bij Ankomm’n op 21 juli

Al jaren noteert Renée Teunis, die momenteel ook met haar eigen werk bij Ankomm’n exposeert, haar ideeën en aantekeningen in blanco boekjes. Soms komt bij een ‘gedachtsel’ ook een illustratie. Het is fijn om je gedachten en ingevingen vast te leggen en later terug te kunnen kijken. Maar ook mooi om er eigen ‘afbeeldingen’ aan toe te voegen. Dat kan op vele manieren, alles is goed want het is jouw persoonlijke boek. Maar het is misschien wel prettig om samen nieuwe technieken te leren en toe te passen. Ideeën en inspiratie opdoen tijdens een gezellige middag bij Ankommn of in het atelier van Renée in Kotten. Daarnaast kan Renée zorgen voor een beginners pakketje met wat verf, potloden en een schriftje. Als je zelf al spullen hebt kun je die meenemen. Er zijn ook andere materialen aanwezig waar je gebruik van mag maken. De voorlopig laatste keer bij Ankomm´n is op zaterdag 21 juli van 14.00 – 16.00 uur.
Ankomm´n vind je aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk – Corle.
Het atelier van Renée Teunis in Kotten is aan de Esinkweg 1.
Voor meer informatie en om je op te geven kun je contact opnemen met Renée Teunis, tel. 06-14916625, of e-mail reneeteunis@gmail.com.

Zondag 22 juli muziekmiddag bij Ankomm’n met Rogier Pelgrim

Alweer zes jaar geleden in 2012 kreeg Rogier Pelgrim veel bekendheid toen hij de Grote Prijs van Nederland won, datzelfde jaar stond hij in de finale van het succesvolle televisieprogramma De Beste Singer Songwriter van Nederland. Zijn recente album ‘Birds and Busy people’ kreeg gestalte tijdens een lange wandeling onderweg naar Santiago De Compostella. Rogier deed zijn achternaam eer aan en liep 450 kilometer van de oude pelgrimsroute. Hij vertelt daar over: “Als je een aantal weken achter elkaar niets anders doet dan lopen dan heb je genoeg tijd om na te denken. Even geen mail, geen agenda en geen social media. Het is een prima medicijn tegen stress. Je zintuigen maken een soort ontwikkeling door. Plotseling komt alles veel intenser binnen. Ik weet nog dat ik onderweg mijn ogen dicht deed en luisterde naar het zingen van de vogels”.

Foto: Eljee Bergwerff

Hij schreef voor deze cd 10 persoonlijk getinte nummers. Het nummer ‘Young Heart’ schreef hij samen met BLØF voorman Paskal Jakobsen. ‘Festival info’ over zijn laatste cd: ‘Op Birds and Busy People laat Rogier Pelgrim niet alleen horen waarvoor hij staat, maar ook dat hij gegroeid is in zijn muziek. Hij klinkt grootser, zekerder en meer ontspannen dan op zijn debuut.’
Rogier schuwt actuele maatschappelijke thema’s niet. Met de single ‘Won’t Go Back’ vroeg Rogier eerder aandacht voor een groep ongedocumenteerde vluchtelingen uit Amsterdam. Zijn kerstsingle ‘Welcome Here’ kreeg op Radio 2 veel airplay toen deze werd uitgeroepen tot Top Song. Kortom het belooft dus een bijzondere mooie muziekmiddag te worden! De muziekmiddag op zondag 22 juli begint om 15.00 uur. Entreé is vrij, een vrije gift in de hoge hoed is welkom. Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Het best bereikbaar vanaf Rondweg-West tegenover de McDonalds.

Dinsdag 24 juli workshop sokken- en rondbreien bij Ankomm’n

Nu je eigen sokken breien? Misschien wil je nog voor deze zomer katoenen of wollen sokken breien? Deze avond ook aandacht voor het werken met een rondbreinaald. Zodat één sok of zelfs twee sokken tegelijk zonder moeite gaat lukken. Wil je dat leren, of gewoon eens kijken of het breien wat voor je is? Kom dan naar de workshop sokkenbreien op dinsdag 24 juli vanaf 19.00 uur bij gastgalerij Ankomm`n. Gerrie Habers, zelf een breifanaat van sokken in vele kleuren en patronen, neemt je mee in de wereld van het sokken breien.
Voor info en opgave: Gerrie Habers: 06 2283 8415 of Anita Duenk: 06 1562 4314. Gastgalerij Ankomm’n vind je aan de Mentinkweg 5, 7102 GA Winterswijk-Corle (www.ankommn.nl)