Activiteiten Ankomm’n

0
155

Russische kunstschilder Kirill vanaf 29 april bij Ankomm’n met expositie en workshops
Met veel plezier kondigt gastgalerij Ankomm’n een bijzondere nieuwe expositie aan die van 29 april tot en met 5 juni te bezoeken is. Kirill Isaev is wat je een romantische meesterschilder kunt noemen. Die vanuit de achtergrond van een rijke Russische traditie zijn schilderijen maakt.
Kirill (1981) is geboren in Tobolsk, in de buurt van Omsk in Rusland. Hij heeft met succes zijn studie aan de kunstacademie voltooid en is gespecialiseerd in ‘kunst voor en met kinderen’. Ook heeft hij in Tobolsk aan de kunstacademie cum laude een sociaal pedagogische studie afgerond. Hij heeft zich verder bekwaamd in de schilderkunst door zich te verdiepen in de literatuur en verschillende schildertechnieken. Beroemde Russische schilders zoals Shishkin, Polenov en Ayvozovskiy inspireerden hem en brachten hem op het niveau van nu.

Kirill schildert veelal landschappen waarbij hij de schoonheid van de natuur weet over te brengen. Alle seizoenen weet hij in treffende kleuren te vangen. Maar ook ‘fantasy’, dieren en de zee zijn favoriete onderwerpen. Kirill’s werk is tentoongesteld en verkocht in Rusland, Nederland, België en Duitsland. Hij komt regelmatig naar Nederland voor exposities en workshops. Zijn werk was al te zien in Groningen, Friesland en Ameland. Kirill wil in Nederland gaan wonen en maakt zich momenteel de Nederlandse taal eigen. Zie ook http://www.isaevkirill.com/art-gallery.html

Mooie workshops 12, 13 en 14 mei
Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 mei geeft Kirill schilderlessen met als voorbeeld zijn eigen schilderijen. ‘s Ochtends van 09.30 – 12.30 uur, ‘s middags van 13.30 – 16.30 uur en s’ avonds van 18.30 – 21.30. Er onstaan zo verschillende groepjes van maximaal 5 deelnemers. Je kunt intekenen voor 1 of meer dagdelen, kosten per dagdeel €35,- en materiaalkosten €10,-, alle materialen zitten bij deze prijs inbegrepen. Hoeveel dagdelen je nodig hebt is flexibel en hangt mede af van de keuze van het te maken schilderij. Dit kun je met Kirill bespreken. Aan het eind van de cursus heeft iedere deelnemer zijn eigen schilderij gemaakt. Eventuele lunch, €12,50, en eenvoudige avondmaaltijd, €17,50, zijn bij Ankomm’n te verkrijgen. Engels is de ‘voertaal’. Meer informatie of aanmelden bij Hans Hendriks van gastgalerij Ankomm’n, telefoon 06 – 16 592 571. Voor meer werk van Kirill zie www.ankommn.nl onder ‘te doen’.

Mee met de klassieke GTWbus(1966)?

Op donderdag 11 mei (vertrek 15.00 uur), zondag 21 mei (vertrek 14.00 uur)en zaterdag 27 mei (vertrek 13.30/14.00 uur) kunt u mee met Hans Hendriks, beeldend fotograaf en beeldend verteller. Een ‘historiserende’ rondrit van ±2,5 uur langs geologische en cultuurhistorische hoogtepunten in het Winterswijkse buitengebied. Onderweg korte ‘plas’stop ook om de benen te strekken, een beker van eigen appel/perensap en een snee kaneel-rozijnenbrood. Eén van de deelnemers reageerde na afloop: ‘Tot nu toe consumeerde ik het mooie Winterswijkse landschap. Nu begrijp ik het meer door alles wat Hans erover verteld heeft. Ik zal het landschap nu altijd anders beleven.’
Vertrek: gastgalerij Ankomm’n, Mentinkweg 5, W’wijk-Corle. Kosten €19,95 per persoon. Graag bijtijds opgeven via telefoonnummer 06-16592571.