Activiteiten kasteel Doorwerth

0
565

Kleinkinderen mogen gratis mee naar kasteel Doorwerth!

Op verschillende maandagen in de schoolvakanties heeft kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen een speciaal Grootouder/ kleinkind schoolvakantie arrangement. De kleinkinderen mogen die dag gratis mee. Zij kunnen aan de hand van een speurtocht (€ 2,00) het kasteel verkennen. Voor de jongsten is een speurtocht met zoekplaatjes (gratis) ontworpen. Zo kunnen zij ook, zonder te hoeven lezen, nieuwsgierig op zoek gaan in het kasteel.
Het kasteel is open van 11:00-17:00 uur. Grootouders betalen € 9,50 p.p; bent u donateur van Geldersch Landschap & Kasteelen of Museumkaarthouder, dan is de toegang voor grootvader en/of grootmoeder ook gratis.
Data: 24 en 26 april, 17, 24 en 31 juli, 7, 14 en 21 augustus en 16 oktober.
Entree museum: Grootouders betalen € 9,50; bent u donateur van Geldersch Landschap & Kasteelen of Museumkaarthouder dan is ook de toegang voor grootvader en/of grootmoeder gratis.
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth.
Informatie: (026) 339 74 06 of doorwerth@glk.nl

Eieren zoeken en tellen in kasteel Doorwerth

Van woensdag 12 t/m donderdag 20 april liggen er weer eieren verstopt in kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen. Kinderen kunnen door het hele kasteel heen om de eieren te zoeken en te tellen aan de hand van een speurtocht! In de keuken van het kasteel staat een mandje met gespikkelde eieren, grote en kleine, bruien en groenachtige. Vroeger werden in het voorjaar de eieren van wilde vogels in de natuur gezocht en daarna gebruikt inde keuken. Nu mag dat niet meer; wilde volgens moeten beschermd worden; men mag hun eieren niet meer afpakken. Daarom hebben we in Nederland een traditie dat we met Pasen zelf voor onze eigen gekleurde eieren zorgen, we verven kippeneieren of we kopen eieren van chocolade. Met Pasen zijn er in het kasteel gespikkelde eieren verstopt, geen echte natuurlijk, al lijken ze wel echt! Maar één ei hoort tot de schatten van het kasteel: Het is een gouden ei!
Entree museum: € 9,50, 4 t/m 18 jaar € 5,25, donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen of Museumkaarthouder gratis. Kosten speurtocht € 0,50.
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. Tweede Paasdag, maandag 17 april, is het kasteel ook geopend van .
Adres: Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
Informatie: (026) 339 74 06 of www.glk.nl\doorwerth

Wandel door kasteel Doorwerth met ridder Hendrik van Doorenweerd

In de Meivakantie kun je in kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen even terug in de tijd door een ontmoeting met één van de eerste bewoners. Op maandag 24 april en woensdag 26 april is er een rondleiding door het kasteel met (acteur) ‘Hendrik van Doorenweerd’ die zijn middeleeuwse ervaringen deelt met het publiek.
Ridders en kastelen
Kasteel Doorwerth is in de 13de eeuw ontstaan. Eén van de eerste bewoners was ridder Hendrik van Doorenweerd. In de tijd van Hendrik van Doorenweerd was het kasteel nog geen mooie buitenplaats, maar een dikke woontoren die tegen de vijand verdedigd moest worden. Wie die vijand was… De verhalen van ridder Hendrik zijn geschikt voor bezoekers vanaf 4 jaar. De rondleiding duurt één uur.
Vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk.
Datum: maandag 24 en woensdag 26 april
Tijd: 14.00-15:00 uur.
Kosten: € 9,50 p.p., kinderen 4 t/m 18 jaar € 6,00 p.p., donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen op vertoon van jaarkaart en Museumkaarthouders € 3,50 p.p.
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth
Reserveren via doorwerth@glk.nl of online via www.glk.nl/doorwerth

Verhalenspeurtocht voor kleuters op Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth organiseert samen met kinderboeken-schrijfster Ruth Frederiks een verhalenspeurtocht in en om het kasteel. De zoektocht is geschikt voor kinderen tussen 4 en 6 jaar en vindt plaats op dinsdag 25 april. Ruth Frederiks gaat, in een prachtige kasteeljurk, met de kinderen op zoek naar verborgen dieren en verhalen. Ondertussen vertelt ze leuke en spannende dingen over het kasteel en hoe het er vroeger toe ging. Als de kinderen een verhaal vinden wordt dat natuurlijk meteen voorgelezen. De activiteit duurt ongeveer twee uur en wordt afgesloten met een glas limonade en iets lekkers. De kinderen kunnen zich laten schminken als hun lievelingsdier, ridder of jonkvrouw. Ze mogen natuurlijk ook verkleed komen! Vooraf reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk.
Data: 25 april 2017
Tijd: 12:30-14:30 uur
Kosten: volwassenen € 9,50 en kinderen 4 t/m 12 jaar € 6,00. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders € 8,50 (volwassene) en € 5,00 (kinderen 4 t/m 12 jaar) op vertoon van jaarkaart.
Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth.
Reserveren via doorwerth@glk.nl of online via www.glk.nl/doorwerth

Kasteel Doorwerth
Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht als evocatief museum: u kunt daar de vroegere sfeer horen, zien en ruiken, een zinnenprikkelende ervaring. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Tenslotte kunt u naar Museum Veluwezoom, waar 19de- en 20ste eeuwse schilderkunst uit de omgeving van Oosterbeek getoond wordt. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

Bereikbaarheid:
Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen.

Niet bereikbaar per openbaar vervoer.