Activiteiten WUh krijgen steeds meer vorm!

0
2326

De contouren van WUh, onderdeel van de Winterswijkse Uitdaging, worden steeds beter zichtbaar. Nu WUh in de Torenstraat nr. 9 gevestigd is weten aanstaande vrijwilligers en ook organisaties de Winterswijkse Uitdaging en dus ook het Vrijwilligerspunt nog beter te vinden.
Eén van de bewoners van WUh is Speelgoedbank Oost Achterhoek. Deze maatschappelijke organisatie werd afgelopen donderdag in WUh verrast met een bezoek van Eric Junge uit Amsterdam. Eric is voorzitter van de vereniging Groengrijs. Deze vereniging stelt aan maatschappelijke organisaties, tegen een geringe vergoeding, een touringcar beschikbaar. Deze vereniging beschikt in Nederland inmiddels over vijf bussen. Doordat men alleen maar met vrijwilligers werkt kan de huurprijs bijzonder laag gehouden worden. Met de bussen organiseert men voor maatschappelijke organisaties de meest uiteenlopende dagtochten en excursies. Ook kan een maatschappelijke organisatie zelf een bus huren. Groengrijs is de eerste non-profit touringcar operator van Nederland. Binnen niet al te lange tijd zal ook in Winterswijk een bus “gestald” worden. Voor vragen over deze organisatie kan men terecht bij het Vrijwilligerspunt. Ingrid Bravenboer werd door Eric Junge verrast met cadeautjes. Toen Eric van het bijzondere initiatief van Ingrid hoorde heeft hij spontaan een gedeelte van de cadeautjes, die het Amsterdamse bedrijfsleven voor minderbedeelden beschikbaar gesteld had, aan de speelgoedbank geschonken. De cadeautjes zijn een goede aanvulling op het reeds beschikbaar gestelde speelgoed. Meer info over de Speelgoedbank en de werkwijze van de Speelgoedbank via het Vrijwilligerspunt of bij de coördinator Ingrid Bravenboer. E-mail info@speelgoedbankoostachterhoek.nl.

Vanaf 8 januari is er van maandag tot donderdag van 09:00 tot 12:00 uur in WUh het inloopspreekuur voor vrijwilligers en organisaties. De aanwezige vrijwilligerscoördinatoren helpen vrijwilligers maar ook organisaties die met vrijwilligers werken graag verder.
Week 52 en week 1 zijn er geen spreekuren. Vanaf 8 januari staat de deur weer open en zal WUh het thuis voor een tiental maatschappelijke organisaties zijn. Ook kan een ieder, tijdens de spreekuren, altijd binnen lopen voor een praatje en of een kopje koffie. Graag informeren wij maatschappelijke organisaties over de mogelijkheden die WUh kunnen bieden. Naast info over vrijwilligers- en vrijwilligerswerk bestaat voor non profit organisaties de mogelijkheid om gemeubileerde kantoorruimte voor één of meerdere dagdelen te huren. De ruimtes zijn bijna verdeeld en vol is straks vol. Het vrijwilligerspunt is te bereiken via E-mail info@vpwinterswijk.nl