AfhaalBieb & ThuisBieb

0
334

Bibliotheek opent AfhaalBieb voor leden en ThuisBieb voor iedereen

Na de persconferentie van dinsdag 31 maart werd duidelijk dat ook de Bibliotheken nog tot en met 28 april gesloten zullen moeten blijven. De Bibliotheek Oost-Achterhoek heeft daarom besloten om voor haar leden een AfhaalBieb te organiseren. De online inschrijving hiervoor start op zaterdag 4 april, de eerste mogelijkheid om boeken op te halen is woensdag 8 april aanstaande. Dit afhalen gaat op een voor bezoekers en medewerkers zo veilig mogelijke wijze, volgens de voorschriften van het RIVM. Daarnaast zal de online Bibliotheek zeer binnenkort de ThuisBieb-app lanceren met e-books voor iedere inwoner van Nederland.

AfhaalBieb
Vanaf zaterdag 4 april is het mogelijk om via een formulier op de website (www.oostachterhoek.nl/afhaalbieb) boeken te bestellen bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Leners kunnen daarbij een voorkeur aangeven v.w.b. favoriete genres. De medewerkers van de Bibliotheek stellen vervolgens een tasje samen met boeken die zoveel mogelijk passen bij de opgegeven voorkeur. Bij het reserveren van het tasje kan het lid van de Bibliotheek zelf aangeven op welk moment het tasje opgehaald gaat worden. De afhaalmomenten zijn op woensdag- en vrijdagmiddag, tussen 14.00 en 16.00 uur. Het ophalen van de tasjes start op woensdag 8 april.

Ook voor jeugdleden kunnen tasjes gemaakt worden. Het is mogelijk om voor meer gezinsleden een apart formulier in te vullen, hetzelfde afhaalmoment te kiezen en de tasjes in één keer op te halen. De Bibliotheek zorgt ervoor dat de boeken in het tasje al op de juiste pas uitgeleend staan, het tasje kan dus direct meegenomen worden.
Deze dienstverlening is alleen mogelijk door de voorwaarden in acht te nemen. Op de pagina www.oostachterhoek.nl/afhaalbieb staat hierover informatie. Ook worden de afhalers bij de Bibliotheek gewezen op deze voorwaarden. Het bewaken van de gezondheid en veiligheid van afhalers én personeel is hierin leidend.
Inleveren van boeken is tijdelijk niet mogelijk.

ThuisBieb
Alle voorbereidingen voor de ThuisBieb-app, een app waarmee iedereen e-books kan lezen, zijn zo goed als afgerond. Binnenkort komt deze app beschikbaar in de stores. De app is gevuld met 100 e-books in verschillende genres en voor verschillende leeftijden.

Goed om te weten

  • Van alle geleende boeken waarvan de leentermijn in de sluitingsperiode afloopt, is de leentermijn verlengd tot het moment dat de Bibliotheek weer opent. Er ontstaan dus geen extra telaatgelden bij inleveren t.z.t.
  • Het is niet mogelijk om boeken in te leveren momenteel.
  • De online Bibliotheek is voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend: onlinebibliotheek.nl. Hulp nodig bij het downloaden van boeken of luisterboeken? Neem contact op met ons Servicebureau, dat op werkdagen van 9.00-13.00 uur en van 13.30-17.30 uur bereikbaar is op 088-0062929.