Anti-fietsdiefstalactie met gratis graveren

0
463

Fietsdiefstal komt in ons fietsland helaas vaak voor. Om fietsers te helpen het risico op diefstal te verkleinen, wordt op woensdag 18 mei een anti-fietsdiefstalactie in Winterswijk gehouden. Daarbij kunt u gratis uw fiets laten graveren. Van 10.30 – 16.00 staat het Centrum Fietsdiefstal op de weekmarkt. Om te laten graveren heeft u een legitimatiebewijs nodig, zodat uw fiets geregistreerd kan worden.

Goed op slot zetten en registreren
antifietsendiefstalDe eenvoudigste manier om het risico op diefstal sterk te verkleinen is: zet uw fiets goed op slot. In de praktijk staat nog geen 10% van de fietsen goed op slot. De rest is kwetsbaar voor diefstal. Wie zijn fiets met een ART-goedgekeurd kettingslot ergens aan vastzet, loopt veel minder risico op een dag lopend naar huis te moeten. Laat uw fiets bovendien graveren en registreren. Is de fiets dan toch een keer verdwenen, heeft aangifte doen zeker zin. Er worden namelijk steeds vaker fietsen opgespoord die zijn geregistreerd in het fietsdiefstalregister.

Maak kans op een gratis slot
Tijdens de actie wordt een Axa-kettingslot verloot ter waarde van € 35,00.

Samenwerking
De gemeente Winterswijk organiseert deze actie in samenwerking met de Politie, Centrum Fietsdiefstal en de provincie Gelderland.