Bach en jazz-vesper

0
378

09-09: Bach in Winterswijk

De zomerconcertserie Muziek Centraal van de Jacobskerk te Winterswijk sluit haar seizoen traditioneel af met een Bachconcert. Op monumentendag, zaterdagavond 9 september bespeelt Wim Ruessink het Naber/Metzlerorgel van de Jacobskerk. Tijdens het concert wordt eveneens het Butter-kistorgel opnieuw in gebruik genomen. Op het programma staat onder andere de feestelijke toccata en fuga F-dur (BWV 540). Met het kistorgel wordt er samengespeeld met Hanne Feldhaus (blokfluit), Maaike Gerritsen (barokviool) en Conny Wolff-Runte (barokcello) en Triple-4. Dit kleinkoor zingt enkele Bachkoralen. Het concert begint om 20.15 uur en de entree bedraagt € 10,00, daarvoor ontvangt men ook een consumptie na afloop.

Wim Ruessink foto Martin Heinen

10-09: Musica Jacobi met jazz-vesper

Op zondagavond 10 september is er om 19.00 uur een bijzondere vesper in de Jacobskerk te Winterswijk. Het zal een vesper zijn waarin jazzmuziek een speciale plaats krijgt: een jazzper. Medewerking wordt verleend door Jan H.G. Meerdink (altsax), Albert Nijenhuis (bastuba), Wim Ruessink (piano, orgel, melodica), Toon Schenk (banjo) en Ester Wijkamp (zang). Lector is Henk Vis.
In de vesper wordt ruimte geboden aan spirituals, lezingen, gebeden, meditatie en muziek. Het thema luidt: “Sometimes I’m up, sometimes I’m down”. De vesper is vrij toegankelijk, bij de uitgang wordt gecollecteerd.