Badminton week 2

0
215

Verlies het vierde team van ’t Pluumke’67

In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar treedt het vierde team van ’t Pluumke ’67 aan tegen het vijfde team van Phido in Doetinchem.
Helma Stemerdink valt in voor Annelies Joling, die deze avond met team- en echtgenoot Rudi doorbrengt in theater de Storm.
De mannendubbel van Harry Prinsen en Juju Stassen kent een moeizame start en wordt in twee overtuigende sets gewonnen door de Doetinchemmers.
De Winterswijkse dames, Els Prinsen en Helma Stemerdink, moeten weer even wennen aan het samenspel en zien in de vrouwendubbel de eerste set met 21-11 verloren gaan. In de tweede set begint het beter te lopen, er volgen mooie ralleys, maar helaas gaat ook deze set, met 21-19, naar Doetinchem.
Eric Stemerdink speelt de eerste mannenenkel, treft een geduchte tegenstander, die de partij met 21-13 en 21-14 naar zich toe trekt.
Els Prinsen speelt, bij afwezigheid van Annelies, de eerste vrouwenenkel. Weet ze in de eerste set nog aardig tegenstand te bieden ( 21-15 ), in de tweede set toont de dame van Phido zich duidelijk de sterkste en trekt ze de partij overtuigend naar zich toe.
Tussenstand na twee onderdelen 4-0.

Els Prinsen

Juju speelt de tweede mannenenkel tegen een oude bekende uit de jeugdcompetitie. Vol goede moed begint hij de partij, die echter in twee sets wordt gewonnen door de heer van Phido.
Helma speelt als invalster de tweede vrouwenenkel, neemt haar taak zeer serieus en trekt de partij met duidelijke cijfers in twee sets naar zich toe.
Resten nog de beide gemengd dubbels.
Eric en Helma spelen een spannende eerste set in de eerste gemend dubbel, maar verliezen de set net met 21-19. In de tweede set loopt het echter minder gesmeerd en de set wordt met 21-14 verloren.
Harry en Els gaan goed van start en winnen de eerste set met 14-21. In de tweede set komt het Doetinchemse duo op dreef, wat de Winterswijkers tot fouten maken dwingt. Deze trend wordt ook doorgezet in de beslissende derde set, Phido wint de partij met 21-16 in de derde set. Eindstand 7-1.

De overige uitslagen zijn: Didam 1 – ’t Pluumke’67 1 3-5, Phido 1 – ’t Pluumke’67 2 7-1 en Grol 1 – ’t Pluumke’67 3 4-4
Aanstaande zondag spelen teams 2, 3 en 4 van ’t Pluumke’67 een thuiswedstrijd, waarbij aanmoedigingen van harte welkom zijn.