De bal bleef rollen…….

0
365

Op zondag 22 januari troffen de voetbalclubs FC Winterswijk, FC Trias, vv Vosseveld, en sc Meddo elkaar op de kegelbanen bij kegelhuis Winterswijk. Het motto luidde: “ook tijdens de Winterstop van het voetballen blijft de bal rollen”. Vier 11-tallen met reservespelers, in totaal circa 50 personen allemaal in clubshirt, streden om de hoogste eer. Nu eens niet op het voetbalveld, maar op de 6 kegelbanen. De inzet: de hoofdprijs bestaande uit 3 kratten bier.
Het werd een fantastische dag met uiteenlopende scores. Vele voetballers kwamen er ook achter, dat kegelen toch wel iets anders is dan een balletje hooghouden. Toch waren er ook een aantal getalenteerde balkunstenaars. Gooide iemand een 9, dan werd dat massaal toegejuicht alsof er een doelpunt was gescoord.
De wedstrijd stond onder leiding van Pierluige Collina (voorzitter WKB) in volledig scheidsrechters outfit. Hij hoefde geen rode of gele kaart te trekken. Een rode kaart zou leiden tot een tijdstraf van 15 minuten aan de bar.
Vv Vosseveld ging uiteindelijk na deze prachtige kegeldag met de kratten bier aan de haal. Het bier stroomde rijkelijk, ook bij de overige deelnemers. De deelnemers van alle clubs gingen met een presentje naar huis.
Al met al een geweldige promotiedag voor de kegelsport, die volgend jaar wederom plaats gaat vinden op de 3e zondag in januari, maar dan bij het Kegelcentrum Hamaland.