Barbershop bij Sociëteit

0
311

Sociëteit Winterswijk luidt het jaar muzikaal uit met de Greyhound Barbershop Singers

Op zaterdag 9 december organiseert Sociëteit Winterswijk de officiële afsluiting van haar lustrumjaar 2017 met een gastoptreden van de Greyhound Barbershop Singers. Dit koor is opgericht op 1 september 1986 en telt meer dan 20 leden. Onder leiding van Johan Klein Nibbelink legt het koor zich bijna helemaal toe op het zingen van barbershopsongs, met af en toe een uitstapje naar andere vormen van close harmony.

Barbershop is een zangstijl die eind 19e eeuw is ontstaan in Amerikaanse kapperszaken (barbershops). Naast het knippen van haren werden er ook ‘lichte’ medische en tandheelkundige ingrepen verricht, werd een borreltje gedronken en werden er sterke verhalen verteld. Tijdens het wachten op hun beurt doodden de klanten de tijd door de toen bekende liedjes te zingen: iemand zette een melodie in en de anderen probeerden ‘om de melodie heen te zingen’. Zo ontstond de Barbershopstyle.

The Greyhound Barbershop Singers Foto: Katharina Foto Objectief.

Barbershop wordt gezongen zonder begeleiding van instrumenten (a capella). De akkoorden zijn snel herkenbaar. De verschillende stemmen als lead, tenor, bas en bariton produceren met hun speciale sound welluidende akkoorden (‘ringing chords’), waarin nog eens allerlei boventonen te horen zijn.

Leden, genodigden en belangstellenden kunnen onder het genot van een hapje en drankje genieten van de a capella samenzang van deze groep. Het optreden vindt plaats op 9 december tussen 16.00 en 18.00 uur in de oude pastorie van de katholieke kerk aan de Misterstraat 18 in Winterswijk, schuin tegenover de Hema.
Voor leden zijn er geen kosten, niet-leden betalen € 10,– per persoon.
Kijk voor meer informatie op www.societeitwinterswijk.nl of stuur een mailtje aan info@societeitwinterswijk.nl