Beleef de herfst & Nacht van de Nacht

0
507

Genieten van de herfst samen met de kinderen? Ga mee en beleef de herfst eens van de andere kant. Ontdek de wintervoorraad van spechten, speur naar bijzondere paddenstoelen en zie hoe insecten de winter overleven. In de herfstvakantie organiseert Natuurmonumenten op zondag 18 oktober een herfstwandeling over landgoed Bönnink bij Winterswijk. De circa 2 uur durende wandeling met de boswachter begint om 10.00 uur. Deelname kost € 5,- voor leden en € 8,- voor niet-leden, voor kinderen lid € 4,- en voor kinderen niet-lid €7,-. Let op: tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch bij de ledenservice van Natuurmonumenten, 035 – 655 99 55.
Beleef het bos in herfsttooi
Foto: Rene Koster. In de herfst is er veel te beleven op landgoed Bönnink, met beukenlaan in herfsttooi en een beek met natuurlijk bos waar het ijsvogeltje leeft. De grond ligt bezaaid met prachtig gekleurde bladeren en beukennootjes. Nu de dagen korter en wat kouder worden, maakt de natuur zich op voor de winter. Welke dieren leven eigenlijk in dit bos? En hoe overleven ze de winter? Verhalen over bijzondere vogels en salamanders, insecten en al wat de herfst te bieden heeft. Natuurlijk ook speuren naar paddenstoelen en lekker met je voeten door ritselende herfstbladeren.
Meer activiteiten? Kijk op www.natuurmonumenten.nl en volg ons op twitter @NM_Gelderland. (foto hieronder: Janine Pelgrum)

21-10: Beleef de herfst in het Loohuis – Aalten

Genieten van de herfst samen met de kinderen? Ga mee en beleef de herfst eens van de andere kant. Ontdek de wintervoorraad van spechten, speur naar bijzondere paddenstoelen en zie waar insecten de winter overleven. Natuurmonumenten organiseert op woensdagmiddag 21 oktober een herfstwandeling in natuurgebied Loohuis bij Aalten. De circa 2 uur durende wandeling met de boswachter begint om 14.00 uur. Deelname kost € 5,- voor leden en € 8,- voor niet-leden, voor kinderen lid € 4,- en voor kinderen niet-lid €7,-. Let op: tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch bij de ledenservice van Natuurmonumenten, 035 – 655 99 55.

Beleef de Nacht van de Nacht op landgoed Mentink
Ervaar hoe mooi duisternis is en kom naar de ‘Nacht van de Nacht’ op landgoed Mentink bij Winterswijk. Een unieke belevenis op een tijdstip waarop het natuurgebied normaal niet toegankelijk is. Ga mee met de boswachter van Natuurmonumenten en luister op zaterdag 24 oktober naar de bijzondere verhalen over de nachtdieren van landgoed Mentink. De avondwandeling begint om 18.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Kosten deelname per persoon is € 7,- voor leden van Natuurmonumenten, € 10,- voor niet-leden en voor kinderen lid € 5,-, kinderen niet lid € 8,-. Let op: tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch bij de ledenservice van Natuurmonumenten, 035 – 655 99 55.

Unieke belevenis
De geluiden van de nacht zijn anders en in het donker vallen ook de geuren beter op. In het donker zie je wellicht niet veel, maar je andere zintuigen staan op scherp. Met het bos om je heen zul je merken dat je heel veel kunt horen, voelen en ruiken. Beleef het tijdens deze wandeling door schemer en duisternis. En wie weet kun je genieten van een wegspringend ree, overvliegende uil of vleermuizen. Ga mee met de boswachter. Hij kent de mooie plekken en onderweg vertelt hij bijzondere verhalen over de nachtdieren van landgoed Mentink.

‘Nacht van de Nacht’
Nederland wordt ’s nachts steeds lichter. Het behoort tot de meest verlichte landen in Europa. Terwijl echt donkere nachten goed zijn voor mens en dier. En voor het milieu, want al dat licht kost heel veel energie. Daarom wordt op 24 oktober a.s. voor de 11e keer de ‘Nacht van de Nacht’ georganiseerd. Duizenden lichten gaan uit en er zijn nachtactiviteiten in alle provincies. Ook Natuurmonumenten doet mee. Beleef de echte nacht met ons mee. Kijk voor meer informatie over het belang van duisternis op nachtvandenacht.nl

Foto: Peter de Krom