Ben Reel in de Stam

0
633

Na 2 jaar afwezigheid weer terug in Nederland!
Ben Reel is een eigenzinnig artiest en begenadigd zanger, voortkomend uit de oneindig lijkende traditie van geweldige Ierse songwriters, de kampioenen in het combineren van taal met muziek. Gerry Anderson, van BBC Radio Ulster noemde Reel’s album, SWEET VICTORY, “the best album I’ve heard in years.” Live heeft de Ben Reel Band een reputatie opgebouwd als één van de beste acts van Ierland.

benreel2Opgegroeid in Silverbridge Co. Armagh tegen de achtergrond van het geweld in Noord Ierland werd de muziek Ben’s vlucht uit de misère. Na met 13 jaar de gitaar ter hand genomen te hebben, begon zijn eerste muzikale avontuur met de legendarische band “Trim The Velvet”. Ondanks behoorlijk succes en een schare trouwe fans, besloot ieder zijns weegs te gaan en begon Ben solo te toeren en op te nemen. Op dit moment heeft hij verschillende albums op zijn naam staan. Zowel uit zijn laatste CD als uit z’n voorgangers, blijkt het unieke songwriters talent van Ben Reel. Hij speelde al met steengoede muzikanten zoals gitaristen Mick McCarney en Gerry Black Jnr., toetsenist John McCullough en violist Colin Farrell (!).

Ben Reel is een bijzondere artiest.
Onlangs was hij op tournee in de Verenigde Staten, waar hij onder meer in New York en Nashville heeft gespeeld. De band bestaat uit Ben Reel (zang, gitaar en mondharmonica); Ronny O’Flynn (bas), Mick Mc Carney (gitaar) en Michael Black (drums). Het repertoire bestaat uit veel eigen nummers, maar ook covers van o.a. Neil Young, Bob Dylan, Chuck Berry en de Beatles.

de_stamNog 1 keer alles op een rij:
Zaterdag 8 oktober live in de Stam
the Ben Reel Band (Ierland)
Aanvang 21.30 uur
Kroeg open: 20.00 uur
entree: € 5,–