BIERBAL in de Harmonie

0
198

Voor iedereen die het nog niet wist maar wel weten wil , er is tijdens de kerstdagen absoluut nog heel wat meer te beleven dan uitsluitend de kerstdinertjes onder de kerstboom. Want evenals in voorgaande jaren zullen talrijke feestneuzen op tweede kerstmiddag 26 dec. naar verwachting zich weer in hun beste outfit hijsen om samen met vrienden en bekenden een goed gevuld glas te gaan heffen tijdens het jaarlijkse bierbal.

De TSJOEK disco drive in show verzorgt al sinds 1989 dit daverende evenement en om deze 28e editie super speciaal te maken is ook deze keer weer gekozen voor de grote zaal van de Harmonie in Winterswijk. We gaan extra speciale verlichting ophangen,er komen gast-djs en we gaan sávonds gewoon door met een vette afterparty!. Waarom deze inmiddels traditionele discoparty de bijnaam `bierbal` heeft gekregen mag zich wel laten raden…..; Er heerst steevast gezelligheid, natuurlijk is er weer de bierrace, zijn er aparte bierdrinkgereedschappen, en dat alles omlijst met stevige rock-en dance music van de TsjoekDisco. Een van de hoogtepunten van de happening is altijd het bierrace spektakel, waarbij teams uit verschillende buurtschappen en wijken strijden om de titel `beste bierdrinkers van het jaar`. Wie herinnert zich niet het legendarische team Big M.en de neefjes, de zinderende finale van 2009 ,of de winnaars van zowel 2010 en 2011 met de geuzennaam;”Zet de strot moar los” en wie zal het aandurven om dit jaar de finalisten van 2016( “Team Plop en Team Kevin’s worst nightmare”) uit te dagen en onder de tafel te drinken….? De benodigde 8 teams ( bestaande uit drie personen) voor deze bierrace kunnen zich opgeven aan de bar. Mooi zou zijn dat ze verschijnen met de naam van hun team op hun shirt, maar de meeste deelnemers besluiten spontaan (na indrinken) ter plekke tot deelname. Van de eerste tot de laatste minuut blijft het spannend; Wie O Wie wordt kampioen van 2017?

De muzikale omlijsting van het spektakel is geheel in handen van dj Jimmy en de Bierrace wordt gepresenteerd (aan elkaar gelald ) door Mister Bachus van de Tsjoek Disco drive-in show. De aanvang van deze vrolijke “kerstviering” is om 15.30 uur, zo rond 20.45 uur zijn alle biervaten naar verwachting wel leeg en wordt het Bierbal 2017 swingend afgesloten. Afgelopen is het dan echter allerminst, want met nieuwe volle biervaten begint om 21.00 uur het Grote Superkerstbal met o.a. Dj Superdeluucks. De Entree bedraagt eenmalig 5 euro, dit polsbandje is zowel s’middags als sávonds geldig. Minium leeftijd 18 jaar.