Biersensaties in Winterswijk!

0
905

Café de Stam heeft als specialisatie “speciaalbieren”. De bierkaart heeft een standaardkaart met 42 biersoorten. Men wisselt geregeld met drie tapkranen “bier van het moment” en drie kranen waarop standaard 3 bieren van de La Trappe worden gewisseld al na gelang de jaargetijden verstrijken. Bovendien worden en zo’n 20 bieren van de fles ook tijdelijk verkocht en weer vervangen door andere bieren.
Op dit moment is het niet lastig om speciaalbieren te verkrijgen, daar de kleine Nederlandse brouwerijen her en der uit de grond springen en speciaalbier een ware trend aan het worden is. Het is echter de kunst om de goede en de bijzondere bieren er uit te halen. Vooral het zoeken naar bijzondere bieren welke beperkt worden gebrouwen is zonder de juiste contacten erg lastig. Door goede contacten te onderhouden met abdijen, kloosters, grote -en kleine importeurs, brouwers en andere speciaalbierschenkers weet de Stam er echter altijd wat bijzonders op na te houden. Sinds kort is er bijvoorbeeld een stabiele levering gerealiseerd van de “Mont des Cats”, het enige Franse trappistenbier.

Zaterdagavond 27 februari lanceert de Stam de verkoop van de meest exclusieve bieren ter Wereld op dit moment!

de_stamVanaf 22.00 uur zijn de Amerikaanse “Spencer Trappist Ale” en de Italiaanse “Tre Fontaine” verkrijgbaar in de Stam.
De “Tre Fontaine” heeft geen importeurs in Nederland en de omringende landen; de Spencer Trappist Ale wordt in het geheel nog niet in Europa geleverd. De verwachting is dat dit ook nog wel jaren zal gaan duren. De Spencer kan bijvoorbeeld aan de vraag in Amerika niet voldoen. Een exclusiviteit dus! De monniken van Tre Fontane brouwen jaarlijks maar 1.000 hectoliter van hun bier. Het is daarnaast enkel te koop in de winkel van de abdij zelf en enkele horecazaken in Rome. Spencer Trappist Ale is een Amerikaanse trappist van hoge gisting. Het is het enige trappistenbier buiten Europa en het tiende trappistenbier met het Authentic Trappist Product-label. Het bier wordt gebrouwen in de Spencer Brewery van de Saint Joseph’s Abbey in Spencer, Massachusetts. Om zoveel mogelijk liefhebbers te kunnen laten proeven zijn de flessen alleen onder voorwaarden te koop in de Stam:
* De Spencer Trappist Ale wordt alleen per 0,75 L fles verstrekt en dan 1 fles per 4 personen.
* De Tre Fontaine wordt alleen per 0,3 L fles verstrekt en dan 1 fles per 2 personen.
De voorraad is zeer beperkt! Maar; van een mooi bier dient men immers samen te genieten.
Treedt eens den Stam binnen!