Bigbands in Astoria

0
305

Twee swingende bigbands in Theater Astoria Winterswijk

Op 15 december laat zowel jong talent als ervaren muzikanten van zich horen in Theater Astoria aan de Wooldseweg te Winterswijk. Het Achterhoekse Back Corner Collective is de frisse, swingende bigband die een muzikale middag verzorgt. Het collectief heeft als doel jonge mensen een podium te geven binnen een band die vaart op ervaring. Zij vinden hiervoor in de Achterhoek naar jong talent. Deze keer viel de beurt op de tieners Loïs en Caya Hieltjes: twee zussen uit Winterswijk die sopraansaxofoon en bugel spelen bij Muziekvereniging Eendracht.

Caya en Lois

Caya en Loïs spelen solo’s in het repertoire van de bigband, in o.a. Fantasy van Earth Wind and Fire. De bigband staat onder leiding van trompettist en dirigent Bas Konings uit Groenlo. Het repertoire is divers: funk, jazz, Latijns Amerikaans en popmuziek. Als speciale gast is, naast de twee blazers, de zangeres Esther van ’t Hooft.
Het tweede deel van de middag is gereserveerd voor New Sound Jazz Machine, een bigband uit Enschede onder leiding van de 28-jarige componist, contrabassist en muzikaal leider Joris Bolhaar.
Dit tweede deel belooft een swingende afsluiter van hoog niveau te worden.

15 december 2019, 15:00 uur
Astoria, Wooldseweg 5, Winterswijk
Entree: 10,00 incl. consumptie
Kaarten te bestellen via info@backcornercollective.nl