Biljarten week 17

0
478

Kwartfinales eindstation bekercompetitie. BC Maarland in eerste duel oppermachtig

Het is het kaderteam van Kronenhuis niet gelukt verder te komen in de bekercompetitie voor kaderteams. De kwartfinale tegen BC Maarland uit Eijsden werd een ruime overwinning voor de Limburgers, die op 13 mei aan mogen treden op de Finale dag in Lelystad. Doordat de 8 partijen door elkaar gespeeld werden op 3 tafels (3-2-3) bleef het zo lang mogelijk spannend. Na 5 partijen stond het in de thuiswedstrijd van BC Maarland 6-0 en in de andere wedstrijd 0-4 voor Kabelrups.com-Kronenhuis. Tijdens de laatste 3 partijen ging het echter mis voor de Winterswijkers.

BC Maarland – Kabelrups.com-Kronenhuis 8 – 0
Met 3 57/2 spelers die allen 200 caramboles maken moesten was het op voorhand op papier al een zware opgave. Ook nu bleek dat de mannen veel macht hadden en kort uit konden gaan. De partij tussen de kopmannen Frans Borgignons en Emil Massen was in 11 beurten gedaan. Na 3 beurten stond het al 132-26 voor Borgignons, die de partij daarna rustig uit kon spelen. Eindstand 200-52.
Jeroen van Alst deed het in zijn partij nog redelijk door ook in 11 beurten te verliezen met 200-121. In de 10e beurt stond Maurice Sangen op uitgaan maar verslikt zich op 5 voor de finish en liet een mooie positie liggen. Van Alst scoorde goed en leek nog een kans te hebben maar zijn serie stokte op 52 waarna Sangen uitmaakte.
Jan Tijdink ging in 8 beurten kopje onder tegen Peter Haanen, die met technisch goed verzorgd spel opende met 63 en uitging met 60. Tijdink maakte 47 caramboles. Henk Leussink speelde tegen John van Glabbeeck, 120 om 140 caramboles. Na 4 beurten stond Leussink op een 61-47 voorsprong, maar produceerde in de volgende 11 beurten helaas maar 9 caramboles en moest ook zijn tegenstander feliciteren.

Kabelrups.com-Kronenhuis – BC Maarland 5 – 3

Emil Massen gaf hier zijn tegenstander Borgignons goed tegenspel. Na 3 beurten wederom een grote voorsprong voor de Limburger, 122-12. Massen legde in die 3e beurt een serie van 57 en een paar beurten later nog eens 49 waardoor hij met 162-122 in 7 beurten weer in de wedstrijd zat. In de 10e beurt, nadat Borgignons op 193 caramboles verzuimde uit te gaan maakte Massen met 18 de partij knap uit. Jeroen van Alst liet in zijn partij tegen Maurice Sangen zien over veel kwaliteit te beschikken. Met een 140 65 zege in slechts 6 beurten zette hij Kabelrups op een 4-0 voorsprong in deze wedstrijd.
Eddy te Molder verloor zijn partij tegen John van Glabbeeck ruim met 140-45 in 17 beurten. Te Molder kon op het snelle materiaal zijn draai niet vinden en kwam geen moment in zijn spel. Jan Tijdink speelde nog wel gelijk in 14 beurten tegen Peter Haanen, maar dat was nog slechts voor de statistieken, want de uitschakeling was al een feit. Een ervaring rijker en een illusie armer, zo vatte de teamleider deze dag samen. Wel trots op zijn team, want we zijn toch een heel eind gekomen in deze beker.
De eerste 4 teams hebben zich geplaatst voor de Finale dag op 13 mei in Lelystad.