Biljarten week 48

0
490

Huub Wolterink driebanden kampioen

In het district Berkel & Slinge is Huub Wolterink van bv Kronenhuis op 21 oktober kampioen geworden in de 2e klasse klein.
In Lichtenvoorde bij café de Driehoek wist hij de andere 5 biljarters de baas te blijven en eindigde met 8 matchpunten en een moyenne van 0,461 op de 1e plaats. Daarmee plaatste hij zich voor de Gewestelijke Finale in Zutphen die van 9 t/m 11 november verspeeld werd. Daar wist hij in het veld van 8 spelers een eervolle 4e plek te behalen met 6 matchpunten en een gemiddelde van 0,528. Bij het Kronenhuis werd Wolterink voor deze prestaties gehuldigd en werd hem een kleinigheid overhandigd door voorzitter Jan Tijdink.

Huub Wolterink (links) en Jan Tijdink (rechts)

Nieuwe outfit biljarters Kronenhuis
De leden van bv Kronenhuis werden dit seizoen verblijd met een nieuw overhemd. Dit werd mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Henry ter Weme van Ter Weme Cartering en Sandra en Guido Kothuis van Eetcafé Kronenhuis. We zijn zeer tevreden over de nieuwe overhemden in de mooie kleur koningsblauw, aldus een tevreden voorzitter. Onder het genot van een drankje en in het bijzijn van de sponsoren werden de aanwezige leden op de foto gezet.

De leden van bv Kronenhuis met sponsor Henry ter Weme en Sandra Massen van Eetcafé Kronenhuis

District Berkel & Slinge
Het Kaderteam van bv Kronenhuis heeft dit seizoen de kadercompetitie verlaten en komt nu uit in de C1 klasse van district Berkel & Slinge. Reden voor deze verhuizing moet vooral gezocht worden in de groeiende reistijden als gevolg van een krimpende competitie. Waar een aantal jaren geleden nog 13 poules waren met ca. 140 teams, zijn er nu nog 6 poules met ca. 70 teams.
In de C1 mag een team met maximaal 2 kaderspelers uitkomen, en mede daarom spelen Emil Massen en Jan Tijdink kader, en is Eddy te Molder naar het libre overgestapt. Het team word verder aangevuld met Jan Bekkers, Wouter Mentink en Huub Wolterink.
De competitie zit er op dit moment voor de helft op en het team staat op een 9e plek in het veld van 12 teams. Het is prettig om weer eens in het district uit te komen, de reisafstanden zijn een heel stuk beter, en je ziet toch nog steeds veel spelers die ook nog in de kadercompetitie uitkomen. Ook in de C1 word met 4 spelers op 2 tafels gespeeld, waardoor het ook qua tijd niet uit de hand loopt.
Driebanden
Het driebandenteam, bestaande uit Huub Wolterink, Hans Buitink en Arnold van Vuuren, speelt dit seizoen een klasse lager en komt uit in de B2A klasse. Het niveau in deze klasse past qua moyenne beter bij het team en met een 8e plek in een poule van 12 doen ze redelijk mee. Nadeel is dat er in de B1 klasse van mooier spel genoten kon worden.
Libre C3
Het libre team, bestaande uit Jan Bults, Wim Wensink en Zeeg Jongkoen, komt uit in de C3 klasse, en kan daar nog geen potten breken. Ze vinden zichzelf na de eerste helft terug op de laatste plaats. Hopelijk gaat het in 2019 wat beter met de heren.