Biljarten week 50

0
214

Kabelrups.com-Kronenhuis speelt 2 keer remise, maar kan door een beter percentage toch door naar de 3e ronde van de Kader-Bekercompetitie.
In Lith speelden de Winterswijkers opnieuw 4-4, na in Winterswijk al dezelfde score gehaald te hebben. Emil Massen bleef ongeslagen en versloeg na een moiezame start, met 82 om 24 in 8 beurten in het voordeel van zijn tegenstander, Tony van Loosbroek. Massen scoorde achtereenvolgens 42 en 52 waardoor de partij kantelde. Hoewel Van Loosbroek nog goed terugkwam middels een serie van 50, was het toch Massen die de wedstrijd in 14 beurten naar zich toetrok. Het werd gelijk door het verlies van Eddy te Molder tegen Jeroen van Lith. Van Lith startte uitstekend met 5-54 in 4 beurten. Daarna viel het niveau terug maar het verschil was al gemaakt en Van Lith won in 16 beurten afgetekend want Te Molder bleef steken op 44 caramboles.
Kabelrups.com kwam weer op voorsprong door de zege van Henk Leussink op Ben van den Bogaert. Een moeizaam begin van de partij, getuige de stand na 9 beurten: 55-52 voor Leussink, waar beide spelers gingen voor 120 caramboles. Leussink haalde in de 9e beurt uit met 47, waarna het verzet gebroken was. In 13 beurten was het gedaan en moest Van den Bogaert met 78 zijn tegenstander feliciteren. Door diverse omstandigheden moest Eddy te Molder een dubbelpartij spelen, waarin hij 130 caramboles maken moest, 2 intervallen hoger dan zijn eigen moyenne. Tegenstander Guus Reijs opende met 53 uit 5, waar Te Molder met 26 al wat achterbleef. Dat verschil bleef in stand en Reijs pakte in 20 beurten de punten, want Te Molder bleef op 95 steken. In partijpunten was het nu gelijk, 8-8. Dan wordt gekeken naar het percentage gemaakte caramboles t.o.v. de te maken caramboles en dit was nipt in het voordeel van Kabelrups.com: 0,835 om 0,820, waardoor de Winterswijkers door zijn naar de 3e ronde van de beker.
Maandag as. speelt het kaderteam de wegens sneeuwval afgelaste wedstrijd tegen Jan Brock Biljarts uit Beuningen. Voor Kabelrups spelen Tijdink, Massen, Te Molder en Woordes. Woensdag volgt dan de uitwedstrijd naar het hooggeklasseerde Deventer ’83. Dan spelen Tijdink, Massen, Leussink en Te Molder. Kijk voor de actuele stand op www.biljartpoint.nl