Björn Kuipers in De Storm

0
340

Topscheidsrechter Björn Kuipers met theatercollege in De Storm

Op donderdag 23 mei aanstaande is het Winterswijkse theater even een collegezaal, maar dan wel één met een hele interessante spreker, te weten: Björn Kuipers. Dit theatercollege is een initiatief van JCI-Oost Achterhoek, die zich inzet voor de renovatie van de grote theaterzaal van De Storm.

Uniek kijkje in de keuken van topscheidsrechter
Björn Kuipers uit Oldenzaal is de beste Nederlandse scheidsrechter van dit moment. Hij floot onder andere de finale van de Europa League in 2013, de Champions League finale in 2014 en was vierde man tijdens de WK-finale in 2018.

Dit college geeft een uniek kijkje in de keuken van een topscheidsrechter, waarin Björn Kuipers antwoord geeft op vragen als: Is het waar dat scheidsrechters foute beslissingen later in de wedstrijd compenseren? Wat doet je bij tegenstrijdige berichten in je oortje of als het hele stadion “Je moeder is een hoer” zingt? Aan de hand van een aantal voorbeelden laat Kuipers zien hoe lastig het is om een wedstrijd goed te fluiten. Een goede voorbereiding is in ieder geval noodzakelijk en mentale en fysieke fitheid een must.

Supermarktondernemer
Scheidsrechter zijn is slechts een bijbaan voor Björn Kuipers. Hij is vooral supermarktondernemer. Ook daar gaat het om teamwork: samen ondernemen en winnen. In dat vak wil hij eveneens de beste zijn, in 2016 werd zijn Jumbo supermarkt tot de beste van Nederland gekozen. Dit maakt dat zijn theatercollege een schitterende inkijk geeft in de boeiende wereld van een arbiter en ondernemer. Na afloop is er een derde helft met borrel en muziek.

Entreetickets bestellen

Het theatercollege van Björn Kuipers vindt plaats op donderdag 23 mei aanstaande om 20.15 uur in Theater De Storm. Entree € 25,- p.p. (incl. pauzedrankje/garderobe). Tickets kunt u 24 uur per dag bestellen via de website van het theater: www.theaterdestorm.nl/kuipers of op di. t/m vr. tussen 10u en 13u bij de theaterkassa. Telefoon: 0543-519285.

JCI Oost Achterhoek
De Junior Chamber International Oost-Achterhoek is een vereniging van ondernemende jongeren tot 40 jaar die wonen of ondernemen in de plaatsen Lichtenvoorde, Groenlo, Aalten en Winterswijk. Naast het ontwikkelen van ondernemerschap, het opdoen van kennis en kennissen, is ook maatschappelijke betrokkenheid een van de doelstellingen van deze vereniging. De JCI Oost-Achterhoek zet zich in voor behoud van cultuur in de regio. De Storm bouwt aan haar toekomst en zij bouwen mee. Afgelopen najaar organiseerden de leden Club Royale en in mei dit theatercollege. Alle opbrengsten van deze events komen ten goede aan de renovatie van de grote theaterzaal van De Storm.