Boekje over Landgoed Mentink

0
175

Boekje over Landgoed Mentink is klaar!

Het informatieve boekwerkje met mooie foto’s over de historie van Landgoed Mentink met de vijf bijbehorende boerderijen is er! Het boekje is vanaf zaterdag 10 november voor de ‘voorintekenaars’ maar natuurlijk ook voor anderen te koop bij gastgalerij Ankomm’n.
Arjan Ligtenbarg, Jan Mentink en Hans Hendriks hebben zich verdiept in de geologische geschiedenis van het omringende landschap en in de historie van het landgoed rond boerderij ’t Mentink waar gastgalerij Ankomm’n is gevestigd. Het gaat bijvoorbeeld over hoe de laatste ijstijden van invloed zijn geweest op het landschap. En ook over de leegloop van Het Mentink in 1847 tijdens de emigratie golf naar Amerika. Het boekje kan een voorbeeld zijn voor andere landgoederen en plekken om op een vergelijkbare manier de historie toegankelijk te maken voor een breder publiek.
Op 10 en 11 november wordt het dan ook een weekeinde met een feestelijk tintje. Hans Hendriks geeft op zaterdag en zondag om 11.00, 14.00 en 16.00 uur een rondleiding van een half uur. Hij vertelt zijn verhaal gebaseerd op het nieuwe boekje en brengt zo een aantal onderwerpen tot leven. Anita Duenk bakt voor deze dagen haar ‘Mentinkbos-taart’ voor een speciaal prijsje. Zo zal het, zoals altijd, een gezellig weekeind worden van Ankomm’n en weerkomm’n. Gastgalerij Ankomm’n vindt u aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. De openinsgtijden zijn do-vr-za-zo-ma van 09.30 – 17.00 uur. Advies: rijdt de Mentinkweg in vanaf Rondweg-West.