Café Doodgewoon?

0
595

Op diverse plaatsen in Nederland zijn de afgelopen jaren cafés Doodgewoon begonnen. Op 22 november gaat dit in Oost Achterhoek van start. Café Doodgewoon staat op deze avond in het teken van omgaan met een ongeneeslijke ziekte. Bij slecht nieuws staat de wereld op z’n kop.  Voor zowel degene die het bericht krijgt als voor de naasten. Er is verwarring, een bodemloze put. Iemand kan boosheid voelen, ontredderd zijn. Wat gebeurt er allemaal? Moet alles wat kan en wil ik dat wel? Waar haal ik kracht vandaan? Wat vind ik werkelijk belangrijk? Met elkaar gaan we op zoek naar wat kan helpen en welke personen daarbij behulpzaam kunnen zijn. Er is een informatietafel en bezoekers krijgen het magazine ‘Pal voor u’, dat informatie en inspiratie biedt, gratis mee. Gastspreker Gerrie Slütter is geestelijk verzorger in het SKB.
Wanneer? Dinsdag 22 november2016
Thema  Zullen we het er eens over hebben?
Waar?  Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3, 7137 HG Lievelde
Tijd  Inloop vanaf 19.30 uur, het programma begint om 19.45 uur en eindigt rond 21.00

Wat is een  Café Doodgewoon?
palliatief-ooost-achterhoekCafé Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek  waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het netwerk palliatieve zorg Oost Achterhoek heeft het initiatief genomen om deze avonden ook in de gemeente Oost Gelre  te gaan organiseren. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig:  geestelijk verzorgers, medewerkers  van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg.  Stichting Roparun sponsort de eerste drie avonden.
Meer informatie Website: www.netwerkpalliatievezorg.nl/oostachterhoek ; klikken op café Doodgewoon  Telefoon: 06-13 15 91 44
Volgende bijeenkomsten
24 januari 2017  Op welk spoor zit jij?  (theatervoorstelling)
21 maart 2017   Euthanasie