Classic WM zoekt projectleden voor operaconcert

0
150
Opname concert Classic WM met Van Wassenaer Consort 2015 Foto Marinus ter Horst

Het regionale koor Classic WM zoekt voor het grote najaarsconcert op zaterdagavond 4 en zondagmiddag 5 november enthousiaste zangers en zangeressen, die hieraan op projectbasis willen meewerken. Het koor heeft rond de 50 leden uit o.a. Winterswijk, Oost Gelre en Berkelland. In het bijzonder zijn eerste sopranen, tenoren en baritons welkom. Dit jaar treedt Classic WM niet op in Theater De Storm, maar in de Oude Calixtuskerk te Groenlo, waar in 2016 eveneens een sfeervol concert is gegeven.

Het wordt een bijzonder operaconcert met naast prachtige koorwerken en solistische bijdragen een verteller en enkele geënsceneerde stukken, zodat het publiek wat meer te kijken heeft. Choreografe Marianne Veldkamp-Vieberink uit Aalten gaat de regie voor haar rekening nemen. Koorlid Johan Kersjes uit Lichtenvoorde verzorgt de verbindende teksten over de verschillende componisten van wie werken worden gezongen. Met dirigent Emile Engel uit Lichtenvoorde zijn de leden druk aan het repeteren om er straks een prachtig muzikaal geheel van te maken. De begeleiding is in de vaardige handen van pianist Evert-Jan de Groot uit Utrecht.

Vorig jaar trad Classic WM eveneens op in Groenlo. (Foto Martinus ter Horst)

Hebt u belangstelling? De repetities van Classic WM zijn op maandagavond van 8 tot 10 uur in De Klephoorn, Laan van Hilbelink 6 te Winterswijk. Deelname aan het project kost € 10.- per maand. En mocht u daarna graag bij het koor willen blijven zingen dan is het mogelijk om lid te worden. Opgave bij: temollerkitty@gmail.com  , meer info website classicwm.nl
Tekst Ans ter Horst