Collega’s gezocht

0
152

Brandweer Winterswijk zoekt nieuwe collega’s!

Wervings (informatie)middag op zondag 23 september 2018

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit mensen die naast hun baan parttime voor de brandweer werken en om op sterkte te blijven zijn er continue nieuwe mensen nodig. De brandweer van Winterswijk kan nieuwe mensen gebruiken.

Heb jij affiniteit met teamwork, veiligheid en houd je wel van een uitdaging? Ben je een man of vrouw tussen de 18-50 jaar, kun je binnen ongeveer 10 minuten na alarmering op de kazerne zijn en heb je rijbewijs B (C is een pré)? Meld je dan bij de Brandweer Winterswijk! Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), dan is een nieuwe uitdaging bij de brandweer ook mogelijk en ben je van harte welkom! Benieuwd of dit wat voor jou is? Kom dan op zondagmiddag 23 september naar de informatie-wervingsmiddag bij de brandweerpost aan het Europark 16 in Winterswijk. Je wordt vanaf 13:00 uur ontvangen. Vervolgens is er een korte introductie en is er alle tijd om al je vragen te stellen aan de aanwezige brandweermensen.

Betaalde uitdaging
Als brandweer parttimer ontvang je voor de uren voor scholing, oefeningen en uitrukken een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De brandweermensen van Winterswijk combineren hun dagelijkse werk met het werk voor de
brandweer. In geval van een melding komen zij naar de post om uit te rukken naar en hulpverlening of een brand. Om dit te kunnen blijven doen, hebben wij jou nodig! Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren. Is er iemand in je omgeving die ook aan het profiel voldoet, niet in directe omgeving van Europark in Winterswijk woont maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom op 23 september.

Kom naar de wervings- informatiemiddag
Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kom dan op zondagmiddag 23 september vanaf 13:00 tot 16:00 uur naar de brandweerkazerne Europark 16, Winterswijk. Je toekomstige collega’s verheugen zich op jouw komst en staan klaar om een en ander te demonstreren en om al je vragen te beantwoorden.

Naast brandweer Winterswijk zijn ook andere brandweerposten in de regio op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Kijk ook op www.bijdebrandweer.nl