Compositiewedstrijd

0
197

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Het NBE ontvangt jaarlijks meesterwerken van meer dan 100 (piep)jonge componisten. De wedstrijd blijkt een springplank voor menig serieus componeertalent in Nederland. Het thema van dit jaar is: Adam & Eva. Je kent ze wel, die van de appel en de slang, waar het allemaal mee is begonnen. We roepen kinderen en jongeren t/m 18 jaar op om hun eigen muziek te verzinnen bij dit oeroude thema.

Het werkt heel eenvoudig: maak een compositie, dat mag voor 1 instrument zijn of voor een heel ensemble; in je eentje of met een groep: alles mag zolang je het maar zelf verzonnen hebt. Mail de compositie met een geluidsopname vóór 22 september a.s. naar componeren@nbe.nl  We willen natuurlijk veel kinderen en jongeren bereiken en vragen daarbij jullie hulp:
We willen jullie vragen om de flyer door te sturen naar leerlingen en/of te delen op social media, en eventueel op te nemen in een digitale nieuwsbrief. Meer informatie: www.nbe.nl/compositiewedstrijd