Computercursus in Bieb

0
154

In januari start er in de Bibliotheek Winterswijk een nieuwe cursuscyclus Klik & Tik, zowel voor beginners als voor iets gevorderden. Klik & Tik is uitermate geschikt voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de computer. De eerste cursusdag is op dinsdag 15 januari (beginners) of op donderdag 17 januari (iets gevorderden).
Klik & Tik
Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. U kunt vanuit uw luie stoel winkelen of een reis boeken. U kunt met uw computer vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook uw bankzaken en belastingen moeten steeds vaker door uzelf geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk.
De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen wordt geleerd hoe internet werkt. Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal. De cursussen bestaan uit module van 6 lessen. Als u zelf een laptop bezit, dan zou het fijn zijn als u deze meeneemt. Heeft u geen laptop, dan kunt u tijdens de cursus gebruik maken van apparatuur van de Bibliotheek.
Opgave
Bent u een beginner en wilt u graag in een rustig tempo de eerste stappen op de digitale snelweg zetten? Schrijf u in voor Klik & Tik 1. De cursus bestaat uit 6 lessen en start op dinsdag 15 januari (10.00-11.30 uur). Bent u al een beetje bekend met de computer en/of heeft u de basiscursus Klik & Tik gevolgd? Vergroot dan uw kennis met Klik & Tik 2: Windows 10 & internet. Deze cursus bestaat eveneens uit 6 lessen en start op donderdag 17 januari (14.00-15.30 uur).
Wilt u deelnemen aan één van deze cursussen? En heeft u thuis een computer én een internetaansluiting? Dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929) of in de plaatselijke Bibliotheek. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (€ 53,00 per jaar) of door het betalen van het cursusgeld (€ 60,00).