Concert Classic WM

0
238

Concert Classic WM: Met Classic in de Wolken, Oude Calixtus Groenlo

Classic WM houdt op 23 en 24 februari in de Oude Calixtus in Groenlo een concert met opera-highligts. Wie van operakoormuziek en live wil ervaren hoe het is om geraakt te worden door de drama, vreugde en passie, wordt van harte uitgenodigd bij het concert ‘Classic in de Wolken’!

Het programma zal voor velen een feest der herkenning zijn. Er is een blok Italiaans, Frans en een blok Engelse koormuziek. Het Italiaanse blok brengt Verdi, Puccini, Donizetti. Het Franse blok Bizet, Rossini en Massenet. Zo kunt u het Slavenkoor, het Zigeunerkoor en het Paaskoor verwachten, evenals het Bloemenduet en de Parelvissers.

Classic WM in Oude Calixtus Foto M ter Horstter Horst)

Dirigent Emile Engel probeert echter in de keuze van de werken telkens de grenzen te verleggen. Zowel van het koor als van het publiek. Zo combineert hij bekende met onbekende werken en componisten, “Want er is zoveel moois wat eigenlijk zelden ten gehore wordt gebracht”. Zo zingt het koor ook “Gabriella’s song’, van ‘As it is in Heaven’ en ‘O Fortuna’. Het koor wordt begeleid door Evert-Jan de Groot op de piano en Wim Ruessink op het orgel. Regisseur is Jasper Korving.

Het Achterhoekse koor Classic WM, met als standplaats Winterswijk, bestaat negen jaar. Volgens dirigent Emile Engel, die vanaf de oprichting aan dit koor is verbonden, is het niveau van dit 60-koppige koor het afgelopen jaar flink de hoogte in gegaan. Wat dit koor bijzonder maakt volgens Engel is “het gevoel er samen voor te willen gaan”.

Het koor deelt in dit concert hun eigen selectie van de mooiste nummers die ze de afgelopen jaren hebben gezongen. Deze is met een heuse verkiezing tot stand gekozen: “Hier staan wij”. U bent van harte uitgenodigd om van dit optreden deelgenoot te zijn, met Classic in de Wolken. [zaterdag 23 februari om 20.00 uur en zondag 24 februari om 14.30 uur in de Oude Calixtus in Groenlo.)

Na afloop is er gelegenheid om te borrelen met heerlijke hapjes, verzorgd door onze eigen koorleden.

Kaarten voor dit concert kosten 25 euro per persoon, inclusief 1 consumptie. De kaarten zijn verkrijgbaar bij VVV Winterswijk en VVV Oost-Gelre, VVV Aalten/Bredevoort en via de website www.classicwm.nl .