Concert Oost Gelders Jeugdorkest

0
136
De enthousiaste orkestmuzikanten van een vorige editie van het OGJO

Oost Gelders Jeugdorkest gruwelt met ‘Uninvited’

Op zaterdagavond 5 oktober verzorgt het Oost-Gelders Jeugdorkest (OGJO) onder leiding van Henk-Jan Heijnen een griezelig concert genaamd ‘Uninvited’. Het publiek wordt meegenomen in een mysterieus moordverhaal gebaseerd rondom de Oude Calixtuskerk in Groenlo. Dit stuk (anders is het wel vaak het woord verhaal?) werd speciaal voor het OGJO geschreven door Harry Kruisselbrink.

Het verzwegen verhaal van de Oude Calixtus
Het verhaal gaat over de jonge Frederick die samen met de geest Anne op zoek gaat naar wie een grote brand in 1613 stichtte en daarmee een meisjeskoor ombracht. In hun zoektocht komen zij verschillende verdachten tegen, waarmee zij langzaamaan meer informatie verzamelen over de mogelijke dader. Het OGJO omlijst de zoektocht met prachtige verhalende muziek, zoals Saga Candida van Bert Appermont en spannende orgelmuziek zoals The Davy Jones Theme uit the Pirates of the Caribbean. Daarnaast vertolkt zangeres Lianne Gebbinck verschillende nummers, zoals ‘Bring me to Life’ van Evanescence en Uninvited van Alanis Morisette. Het verhaal wordt vertolkt door verschillende acteurs uit de regio, de regie is in handen van Richard Sprokkereef.

Oude Calixtuskerk

Oost Gelders Jeugdorkest
Het Oost Gelders Jeugdorkest is een uniek harmonieorkest op projectbasis dat enthousiaste jonge muzikanten in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar de kans geeft mooie showconcerten te verzorgen. De muzikanten zijn afkomstig van zo’n 36 verschillende orkesten uit de regio en daarbuiten. Na slechts twee repetitiedagen en een repetitieweekend verzorgen zij een concert. Elke editie speelt het orkest nieuwe arrangementen die speciaal voor het OGJO geschreven zijn. Na twaalf succesvolle edities in o.a. Ulft, Dinxperlo, Winterswijk en een grandioos optreden op de Zwarte Cross, keert het OGJO terug in Groenlo voor haar dertiende editie: ‘Uninvited’!

Kaarten bestellen
Het concert Uninvited vindt plaats op zaterdag 5 oktober om 20:30 uur in de Oude Calixtuskerk (Mattelierstraat 5, Groenlo). Kaarten zijn voor 15 euro (inclusief kopje koffie of thee vooraf) verkrijgbaar via de website van OGJO: www.ogjo.nl  In verband met gespreide toegang van bezoekers tot de kerk kunnen kaarten per tijdsvak besteld worden. Voor jeugd t/m 14 jaar is er een gereduceerde entreeprijs van 7,50 euro per persoon.