Dammen-WDV- week 19

0
57

Stuivertje wisselen in damcompetitie

Vanwege het voetbal vond de damclubavond plaats op vrijdag 11 mei in plaats van de traditionele woensdag. In de onderste deel van de ranglijst staan de spelers dicht bij elkaar en wisselde men deze week van posities.

Onderlinge competitie
Gerwin Doornink – Zeeg Jongkoen (0-2). In de beginfase combineerde Zeeg, maar met een gelijke schijvenverdeling. Hierna kwam de spanning op het einde van de partij weer terug, Gerwin leek beter te komen te staan, maar speelde het niet helemaal juist uit, waarna Zeeg nog de volle buit pakte.

Erik Oonk – Augustin Saouadogo (1-1). Erik haalde een combinatie uit en leek daarmee in winnende positie te komen. Erik kon echter niet voorkomen dat Augustin ook naar dam doorbraak waarna nog ene lang 3 om 1 eindspel ontstond. Augustin ging echter niet de fout in en haalde een puntje binnen.

Door de uitslagen stijgen Zeeg en Augustin op de ranglijst. De volledige stand is te zien op www.damcubwinterswijk.nl

Rating- en 30 minutencompetitie
Voor de ratingcompetitie wist Frank ten Hagen te winnen van Jan Elgershuizen, door in het middenspel schijfwinst af te dwingen. Wim Bennink was weer dicht bij een remise tegen Erik ten Hagen, maar ging in het eindspel nog de mist in.

Voor de 30 minutencompetitie waren dit de uitslagen: Gijs Dreijers – Theo Stoverinck (0-2), Kees Spruijt – Paul Hageman (2-0), Theo Stoverinck – Kees Spruijt (1-1), Paul Hageman – Gijs Dreijers (0-2).

Door het gelijkspel in de onderlinge lijkt Augustin zo goed als zeker de ratingcompetitie te gaan winnen. De 30 minutencompetitie gaat nog spannend worden tussen Thomas, Erik en Augustin.