Dammen WDV week 8

0
116

WDV 2 besluit competitie met de 5e 7-5 overwinning. Met dank aan Zeeg Jongkoen!

Op woensdag 20 februari moest WDV 2 het opnemen tegen het nog puntloze DSV 2 uit Sinderen. De Winterswijkers konden nog 3e worden als ze met tenminste 9-3 zouden winnen. Dat is dus niet gelukt. Op basis van het bordsaldo eindigde WDV 2 op de 5e plaats. Voor zover bekend de beste prestatie ooit van het 2e.

Als dank voor de enorme prestaties voor hun invalbeurten kregen de invallers Gerwin Doornink, John van Laarhoven en Augustin Saouadogo van non-playing captain Wim Bennink de kans om nog eenmaal hun kunstjes te vertonen. Dat deden ze voortreffelijk door alle drie remise te spelen!

WDV 2 begon voortvarend. Het was Zeeg Jongkoen die de lange vleugel van zijn tegenstander afklemde en met zeer zorgvuldig spel de duimschroeven aandraaide. Uiteindelijk was er voor zijn tegenstander geen eer meer te behalen en kon hij niets anders dan Zeeg feliciteren. (2-0)

Augustin Saouadogo kwam naar mate de partij vorderde beter te staan. Hij had de mogelijkheid om ten koste van 2 schijven door te breken, maar zag daar vanaf. Ondanks een betere stand moest hij met remise genoegen nemen. (3-1)

Wim Sonderen dacht te kunnen winnen, maar had zich verrekend en kwam een schijf achter. Later in de partij won Wim middels een combinatie 2 schijven en stond op slag beter. Maar de overblijvende stand bleek niet voldoende voor de winst. (4-2)

John van Laarhoven speelde een knappe partij, maar kwam onverwachts een schijf achter en leek op een nederlaag af te stevenen. Dankzij een verkeerde voortzetting van zijn tegenstander wist John er toch nog een puntje uit te peuren! (5-3)

De partij van Erik Oonk ging lange tijd gelijk op. In het middenspel bereikte Erik voordeel, maar kon niet verhinderen dat zijn tegenstander tijdig de damlijn wist te bereiken. Wat Erik ook probeerde zijn tegenstander maakte geen fout en de partij eindigde dan ook onbeslist. (6-4)

Alle ogen waren gericht op Gerwin Doornink. Naar mate de partij vorderde kwam Gerwin steeds meer onder druk te staan en werd in de verdediging gedwongen. Het koste Gerwin veel bedenktijd om steeds de juiste voortzetting te vinden. Dit lukte hem en zo wist hij het beslissende puntje bij te laten schrijven. (7-5)

De eindstand in de 1e klasse Oost van de Gelderse Dambond is:

Erik ten Hagen blijft op kampioenskoers

Naast de bondscompetitiewedstrijd van WDV 2 stonden er op 20 februari ook nog enkele wedstrijden voor de onderlinge en beker op het programma. Voor de onderlinge blijft Erik ten Hagen op kampioenskoers.

Onderlinge competitie
Erik ten Hagen – Frank ten Hagen (2-0). Frank stond wat ongemakkelijk, waardoor hij besloot een tijdelijk offer toe te laten. Dit bleek echter een definitief offer te worden, waarna Erik de partij eenvoudig wist te winnen.

Erik zet hiermee weer een goede stap richting het kampioenschap. In zijn laatste 3 wedstrijden zal hij nog minimaal 2 punten moeten verliezen wil Theo Stoverinck op gelijke hoogte komen. Bij 3 verliespunten, maken Wim Sonderen en Kees Spruijt nog een kans.

BijHillen-cup
Gerard Korten – Thomas Esselink (1-1). Gerard brak de partij open door een kleine combinatie te nemen met gelijke schijvenverdeling. Positioneel was het echter niet winstgevend. Meer dan een gelijkspel zat er voor beiden niet in.

Kees Spruijt – Wim Bennink (2-0). Een gekozen variant van Wim bleek niet goed uit te pakken, omdat Kees een meerslag kon nemen. Wim gaf direct op.

Gerard en Kees weten zich hiermee te plaatsen voor de knock-out fase. Wim en Thomas hebben nog een goede kans voor plaatsing bij een goed resultaat in hun laatste ronde in de poule.