Dammen week 15

0
218

WDV stoomt door in beker

Na een stunt in de vorige ronde, moest WDV het in de Gelderse beker in de kwartfinale opnemen tegen titelverdediger Wageningen. Gezien de opstellingen werd een spannende wedstrijd verwacht, maar naar de overwinning op Culemborg was het vertrouwen bij WDV groot.

Erik ten Hagen speelde een spannende partij tegen de kopman van Wageningen. Met nog weinig tijd besloot Erik een doorbraakcombinatie te nemen, maar deze bleek niet goed. De tegenstander greep echter meteen mis, waardoor Erik met een damcombinatie de partij direct won. Mark Sanders speelde een goede aanvalspartij waarin hij ten koste van 2 schijven naar dam combineerde met goede winstkansen. Op het moment dat zijn tegenstander toch remise leek af te kunnen dwingen, had die echter te veel tijd nodig waardoor Mark op de klok won.

Frits Zegelink en met name Kees Spruijt moesten in de verdediging, maar hadden door de 4-0 voorsprong nu genoeg aan remise om de teamoverwinning veilig te stellen. Frits besloot daarom niet te veel risico meer te nemen en haalde zonder veel moeite het winnende punt binnen. Kees moest in het late middenspel meer uitkijken. Kees wist echter uit de problemen te blijven en behaalde daarmee een gelijkwaardige remise.

WDV had de wisselbeker al voor het grijpen

Door de 6-2 overwinning heeft WDV nu de halve finale van de beker bereikt. Daarin treft het met Doetinchem wederom een sterke tegenstander, maar de tegenstanders zullen nu wel op de hoede zijn.

Rustig damavondje

Woensdag 10 april was een niet druk bezochte damclubavond. Toch werd er door de enkele aanwezigen nog een serieus potje gedamd.

Onderlinge competitie
Jan Elgershuizen – Erik Oonk (0-2). Jan kwam positioneel sterk te staan, maar mede te wijten aan tijdnood kantelde de partij. Jan moest een schijf offeren en kwam in een verloren eindspel terecht.

Erik heeft met 12 punten uit 10 wedstrijden aansluiting met de bovenste plaatsen. Jan zal met 7 punten uit 11 wedstrijden nog minimaal een puntje moeten behalen, om zijn achtste positie vast te houden.

Simultaan
De overige spelers namen het in een simultaan op tegen Erik ten Hagen.

Augustin Saouadogo en Frank ten Hagen kwamen tegen Erik het eerste deel van de partij prima door, maar lieten het in het tweede deel afweten en verloren hun partij, die meetelde voor de ratingcompetitie.

Gijs Dreijers speelde buiten de competitie om als oefenpartij tegen Erik en speelde degelijk, maar moest het logischerwijs afleggen.

Gezien het ratingverschil maakt Erik een kleine stijging op de ranglijst voor de ratingcompetitie. Augustin blijft bovenaan staan en maakt goede kans op de eindzege.