Dammen week 2

0
127

Goed begin van WDV 2 in 2020

Door met een 9-3 overwinning op DVOIJ 2 uit Terborg terug te keren, is WDV 2 het nieuwe jaar goed begonnen.
Thomas Esselink zette het team op het goede spoor door na de opening zijn tegenstander met een damcombinatie te verrassen. De dam werd wel gevangen, maar dit leverde Thomas schijfwinst op. Dit was voor hem voldoende om de eerste twee punten voor de Winterswijkse dammers te veroveren. (0-2)
Gerwin Doornink kwam in zijn partij tegen zijn geroutineerde tegenstander geen moment in de problemen. Gerwin veroverde zelfs een licht positioneel voordeel. Dit was echter niet voldoende voor de winst. (1-3)
Wim Sonderen ontfutselde zijn tegenstrever een schijf, maar toen deze ook naar dam dreigde door te breken, werden ook hier de punten gedeeld. (2-4)
Zeeg Jongkoen bouwde in het middenspel een betere stand op. Toen hij eerder op dam kwam, leek een tweede winstpartij zich af te tekenen. Door een secure verdediging van de Terborgse speler moest Zeeg toch in remise berusten. (3-5)
Ondertussen was Frank ten Hagen in een dammeneindspel met een schijf minder terecht gekomen. Na een uitgevoerde slag wees Frank zijn tegenstander er op dat deze niet volgens de regels was uitgevoerd. Tot Frank zijn verbazing gaf zijn tegenstander in een nog steeds remiseachtige stand direct op.(3-7)
Jan Elgershuizen zat het langst achter het bord. In het eindspel profiteerde hij van een positionele fout van zijn tegenstander. Jan kon ongehinderd naar dam doorlopen en de laatste twee punten voor WDV binnenhalen. (3-9)
Door deze overwinning stijgt WDV 2 naar de derde plaats in de eerste klasse Oost van Gelderland.

WDV opent sneldammend het nieuwe jaar

Traditioneel wordt er bij WDV de 1e clubavond van het nieuwe jaar gesneldamd om de Toon Tragter Bokaal. 13 spelers gingen de strijd aan om te bepalen wie de wisselbeker van Kees Spruijt over zou nemen. Zoals altijd bij het sneldammen werden er een hoop blunders begaan, de klok weleens vergeten met verlies tot gevolg en een aantal keren een gewonnen stond onder tijdsdruk nog verspeeld. Na 7 gespeelde rondes bleek uiteindelijk Erik ten Hagen letterlijk de meest gelukkige en eindigde met 12 punten bovenaan. Kees Spruijt en Frank ten Hagen eindigde respectievelijk met 11 punten op de 2e

WDV speelt zich veilig

In de 1e wedstrijd van het jaar nam WDV het op tegen Harderwijk. Beide teams staan laag in de middenmoot, waardoor beiden noch niet helemaal veilig zijn, maar de belangen van de wedstrijd niet heel groot zijn.
Toch waren de WDV’ers vastberaden om zich veilig te spelen en er werd een uitstekende wedstrijd gespeeld. Al vrij vroeg kwamen een paar WDV’ers al op (schijf)voordeel waardoor het uitliep op een probleemloze avond.
Ondanks een moeizame opening kwam Frank in de wedstrijd en dwong schijfwinst af en won daarmee als eerste. Henk Sonderen en Mark Sanders speelden ondanks een interessante partij gelijkwaardig remise, waarna Kees Spruijt de voorsprong verdubbelde. Vanuit de hekstelling combineerde Kees mooi naar schijfwinst, waarna het eindspel eenvoudig werd uitgespeeld. (6-2)
In de Overige partijen kwam de teamoverwinning niet in gevaar. Erik Oonk hield prima stand tegen de op papier ruim sterkere tegenstander. Erik kwam zelfs in een eindspel met 2 schijven meer, maar dit bleek niet voldoende voor winst. Theo Stoverinck koos de aanval, leek ook wel makkelijker te staan, maar kreeg uiteindelijk geen echte kansen en speelde ook remise. Gerard Korten moest nog even oppassen in een eindspel waar beiden met meerdere schijven naar dam liepen. Maar ook hier was al snel duidelijk dat het remise werd, waardoor Gerard het winnende punt binnenhaalde. Tenslotte was Erik ten Hagen nog met een lang eindspel bezig. In het middenspel veroverde Erik schijfwinst. Het eindspel leek redelijk eenvoudig te worden, maar hiervoor moest Erik veel geduld opbrengen. Uiteindelijk wist Erik de winst over de streep te trekken.