Dammen week 39

0
350

Huisdamkampioen van 2016 pakt punt tegen nestor van de club

Boeiende partijen afgelopen week in de Winterswijkse damcompetitie, maar gezien het aankomende huisdamkampioenschap is het extra speciaal om te vermelden dat de huisdamkampioen van 2016 een punt pakt tegen de toernooileider van deze toernooien en tevens nestor van de club.

John van Laarhoven pakte tegen Zeeg Jongkoen zijn eerste overwinning van het seizoen. In een spectaculaire partij speelde Zeeg in de opening veel naar de rand om combinaties in de stand te houden en leek daarmee voordeel te hebben. John verraste echter met een tactisch offer en kon daardoor in het midden doorbreken naar dam en won zodoende de partij (2-0).

Augustin Saouadogo maakte het Frank ten Hagen moeilijk, maar kwam in het middenspel onnodig één schijf achter. Toen hij in het eindspel door achterlopen nog één schijf verloor was de partij gespeeld (0-2).

Kees Spruijt en Jan Elgershuizen voerden een lange positionele strijd uit. Uiteindelijk wist Kees op mooie wijze met oppositie te winnen. Achteraf bleek in meerdere varianten dat een nederlaag niet te voorkomen was geweest voor Jan (2-0). Kees neemt hierdoor de leiding in de competitie.

Nestor van de club en toernooileider van de huisdamtoernooien Wim Bennink ging voor de winst tegen huisdamkampioen Gerwin Doornink, maar kon het verschil niet maken. Met een mogelijke doorbraakcombinatie in het eindspel had Gerwin misschien nog de betere kansen, maar deze werd niet gezien, waarna de partij in een gelijkwaardige remise eindigde (1-1). Daarmee verstevigd Gerwin ook zijn koppositie in de ratingcompetitie.

Verder wist Erik ten Hagen 2 partijen te winnen voor de 30 minutencompetitie. Eerst won hij van Paul Hageman en later van Thomas Esselink.