Dammen week 47

0
116

WDV 2 wint voor de derde keer met 7-5

Na twee verliesrondes won WDV 2 woensdag 21 november met 7-5 van het op papier sterkere DVOIJ 1 uit Silvolde. Zoals vaker verscheen WDV 2 in een tactische opstelling achter de borden om te proberen er een gelijkspel uit te slepen.

Het was invaller John van Laarhoven die na een uur spelen een fout van zijn tegenstander afstrafte en twee schijven wist te winnen. Even later bleek dit genoeg om WDV op voorsprong te zetten. (2-0)
Captain Wim Bennink maakte het zijn tegenstander knap lastig. Deze had veel bedenktijd nodig om steeds de goede zet te vinden. Deze raakte dan ook in hevige tijdnood. Wim wist ten koste van 2 schijven door te breken. Zijn tegenstander vergat op de klok te letten en na 47 van de 50 zetten viel zijn vlag. (4-0)
Het werd nog mooier voor WDV toen Erik Oonk zijn tegenstander in de opsluiting nam. Deze wist zich hieruit niet schadevrij te bevrijden en even later liet Erik de 3e overwinning voor WDV bijschrijven. (6-0). Hiermee was WDV 2 in ieder geval zeker van een puntje.
Zeeg Jongkoen speelde een knappe partij tegen de veel sterkere Paul Derksen. Helaas kwam Zeeg in tijdnood, doordat hij moest oppassen voor de valletjes van zijn tegenstander. Later bleek dat Zeeg in die tijdnood niet de juiste voortzetting wist te vinden en moest tenslotte de punten aan zijn tegenstander laten. (6-2)
Het werd nog spannend toen Jan Elgershuizen eveneens in tijdnood ook niet de sterkste voortzetting had gevonden. Hoewel de stelling van Jan doorspekt was met valletjes speelde zijn veel sterkere tegenstander de partij probleemloos uit. (6-4)
Alle ogen waren nu gericht op bord 1 waar Thomas Esselink ook al een veel sterkere tegenstander had getroffen. De partij ging gelijk op, maar in het eindspel kwam zijn tegenstander net iets eerder op dam. Thomas kwam ook op dam en ondanks 2 schijven achterstand wist Thomas er remise uit te slepen en WDV 2 de overwinning te bezorgen. (7-5)
Door deze overwinning klom WDV 2 naar de vijfde plaats op de ranglijst met 6 punten uit 5 wedstrijden.

De gedetailleerde uitslagen waren:

Uitslagen clubavond WDV

Vanwege de bondscompetitiewedstrijd van WDV 2 stonden er op woensdag 21 november iets minder wedstrijden op het programma dan gebruikelijk.

Onderlinge competitie: Gerwin Doornink – Erik ten Hagen (0-2). Wim Klaassen – Augustin Saouadogo (1-1).
30-minutencompetitie: Frank ten Hagen – Theo Stoverinck (0-2), Theo Stoverinck – Paul Hageman (2-0).
Gerwin – Erik. Door een kleine combinatie kwam Erik al snel op één schijf voorsprong. Toen die wat later ook met een 2 om 2 doorbrak naar dam ging was de partij wel gespeeld.
Wim – Augustin. Wim kwam in deze partij op een schijf voorsprong, maar kon dit uiteindelijk niet afmaken. Augustin kwam tegen het einde zelfs nog één schijf voor te staan, nadat Wim dacht te kunnen doorbreken naar dam door eerst een schijf te offeren, maar overzag daarbij dat er een kleine combinatie in de stand kwam. Winst zat er hierna echter niet meer in voor Augustin.
Erik ten Hagen komt door de overwinning gedeeld bovenaan te staan in de onderlinge competitie. Voor de 30-minutencompetitie verandert er bovenin weinig, waar Thomas Esselink de leiding blijft houden.