Dammen week 50

0
196

Onnodig verlies van WDV 2 tegen DEZ uit Laren (5-7)

Op woensdag 11 december ontvingen de Winterswijkse dammers van het 2e damteam de gasten uit Laren. Beiden hadden kunnen winnen, maar uiteindelijk viel het kwartje de verkeerde kant op voor de Winterswijkers.

WDV 2 begon voortvarend. Thomas Esselink had door een zetje een schijf gewonnen. Even later ging zijn tegenstander opnieuw in de fout en combineerde Thomas naar winst. (2-0)

Zeeg Jongkoen kwam steeds beter te staan en had de remise binnen handbereik. Zeeg schatte een slagzet echter verkeerd in en kwam op slag verloren staan. (2-2)

Jan Elgershuizen speelde aanvallend en kwam steeds beter te staan. Hij drukte zijn tegenstander naar de randen van het bord. Deze kon zich in het eindspel ternauwernood redden middels een schijfoffer. Jan was wel eerder op dam, maar dit was niet voldoende voor de winst. (3-3)

Frank ten Hagen kreeg in de opening al een dam tegen en moest het ergste vrezen. Hij kon de dam met een gelukje weer afpakken. In hevige tijdnood wist Frank remise te forceren. (4-4)

Wim Bennink trof een gelijkwaardige tegenstander. Ze hadden elkaar al diverse keren ontmoet met remises als resultaat. Ook nu leken beide kemphanen weer op remise af te stevenen. Wim was echter in hevige tijdnood geraakt en met nog 13 seconden op de klok koos hij niet de juiste variant en kon 10 zetten later opgeven. (4-6)

Wim Sonderen moest het opnemen tegen de sterkste speler van DEZ. Het werd een gelijk opgaande partij. Wim kwam in het middenspel echter moeilijk te staan. Ten koste van een schijf wist hij door te breken, maar zijn tegenstander had een beter stand op het bord. Deze maakte een foutje waardoor Wim naar een 3 om 1 kon combineren. Voldoende voor remise. (5-7)

Onderlinge
Voor de Winterswijse damcompetitie werden ook nog 2 wedstrijden gespeeld. Hier wist Gerwin Doornink een schijf te veroveren tegen Wim Klaassen om het vervolgens zorgvuldig naar winst uit te spelen 2-0. Theo Stoverinck werd het lastig gemaakt door Augustin Saouadogo, maar Theo bleek toch een maatje te groot en wint daarmee ook zijn 7e partij, waarmee hij weer de leiding overneemt 2-0.

Door de nederlaag zakt WDV 2 naar de 5e plaats op de ranglijst. De volledige tussenstanden van de Winterswijkse damcompetitie en bondscompetitie zijn te bekijken via: www.damclubwinterswijjk.nl