Dammen week 6

0
164

WDV speelt zich veilig

Aangezien WDV in de vorige wedstrijd nog verloor van de voorlaatste ploeg, moest het zich in de enerlaatste ronde zien veilig te spelen tegen hekkensluiter Brummen. Gezien het krachtsverschil was WDV dit ook zijn stand verplicht.
Toch was het Brummen dat op voorsprong kwam. Jan Elgershuizen kwam wat in de verdrukking en toen hij een doorbraakcombinatie probeerde te verhinderen verloor Jan een schijf en de partij. Hierna stelde WDV echter snel orde op zaken. Achtereenvolgens wonnen voor WDV Erik ten Hagen, Kees Spruijt, Henk Sonderen en Frank ten Hagen en was de wedstrijd al vroegtijdig beslist.
Toen Gerard Korten in een goede stand een fout maakte, leek Brummen wat terug te kunnen doen. De tegenstander wist het echter niet goed uit te spelen waardoor Gerard er toch nog een punt uit kon slepen en de teamoverwinning veilig stelde.
Theo Stoverinck was dichtbij om een schijf op te peuzelen. De tegenstander verdedigde zich echter nauwkeurig en behield de schijf waardoor Theo genoegen moest nemen met remise. Tenslotte was Mark Sanders in de laatste partij in een goed eindspel beland. Mark dwong een doorbraak naar dam af en won het eindspel daarna eenvoudig.

Ondanks een valse start won WDV daarmee overtuigend met 12-4. Met 10 punten uit 10 wedstrijd is WDV nu opgeklommen naar het linker rijtje op een 6e plaats.

Gedetailleerde uitslagen:

Onderlinge competitie en beker

Op de damavond van 6 februari werd er gestreden voor de onderlinge competitie en de beker. In de bekerpoules lijkt het de laatste rondes spannend te gaan worden om wie er doorgaat.

Onderlinge competitie
Erik Oonk – Frank ten Hagen (1-1). Direct na de 40e zet, met in totaal 12 schijven op het bord in een op het oog iets gemakkelijkere stand, boot Erik remise aan wat gretig werd aangenomen door Frank.
Wim Sonderen – Gerwin Doornink (2-0). Een boeiende positionele strijdt, waarbij Gerwin direct na de eindnoodfase na liet om een verrassende remisecombinatie te nemen. Hierna werd het een overmachtseindspel voor Wim.
Kees Spruijt – Wim Bennink (2-0). In een sterke centrumstand combineerde Kees naar dam. Niet lang daarna zat de partij erop.
Kees en Wim komen hierdoor weer op 3 punten van de koploper.

BijHillen-cup
Gerard Korten – Augustin Saouadogo (2-0). Gerard wist over de rechtervleugel ten koste van één schijf door te breken naar dam, wat hem de winst opleverde.
Erik ten Hagen – John van Laarhoven (2-0). Erik strafte een misrekening in het middenspel af en kwam één schijf voor te staan. Kort daarna was de partij af.
Jan Elgershuizen – Theo Stoverinck (1-1). Een boeiende partij, waarbij Theo een dure doorbraakcombinatie nam. Het schijvenverschil bleek voor Jan groot genoeg om er remise van te maken.
Erik Oonk en Frank ten Hagen zijn de eersten die zich plaatsen voor de volgende ronde. Voor de overige spelers is het nog afwachten. De eerste 2 per poule gaan door en bij een gelijke stand gaan de spelers met de laagste rating door.

* Is geschatte rating. Onderstreept is geplaats voor knock-outfase.