Dammen wk 45-Schooldamtoernooi

0
99

Damtop blijft winnen

Op de damclubavond van woensdag 6 november weten de op papier sterkste dammers wederom te winnen. Hierdoor is er bovenin de ranglijst al een scheiding zichtbaar, waar 4 dammers zich lijken op te gaan maken voor de titelstrijd.

Paul Hageman bood goed tegenstand tegen de nestor van de club, Wim Bennink. Nadat Wim echter een schijf voor was gekomen maakte hij het ook snel af, middels een mooie combinatie (0-2).

Gerwin Doornink kwam tegen de ervaren Jan Elgershuizen opgesloten en daarmee lastig te staan, maar wist zich goed te verdedigen en zodoende net schijfverlies te voorkomen. Later wist Jan middels een forcing alsnog een schijf te winnen en daarmee ook de partij (0-2).

Augustin Saouadogo speelde een prima partij en kwam ondanks onnodig schijfverlies nog prima te staan tegen Wim Sonderen. Eén punt of meer wist hij echter niet meer te scoren, nadat Wim de partij, middels een mooie combinatie met damgeven, in winst omzette (0-2).

Erik Oonk kwam positioneel lastig te staan tegen Theo Stoverinck en moest schijfverlies toestaan. Dit speelde Theo ook geroutineerd uit, waardoor hij ook zijn 6e partij in winst omzet (0-2).

Frank ten Hagen speelde een prima partij, maar was in de broederstrijd tegen Erik ten Hagen in een lastig eindspel geraakt. Beiden moesten diep rekenen om de remise/winst te vinden. Uiteindelijk kwam Erik als winnaar uit de bus en wist het eindspel, ook middels een mooie combinatie met damgeven, te winnen (0-2).

Voor de ratingcompetitie bleek Kees Spruijt te sterk voor Gijs Dreijers. Hier blijft Augustin de ranglijst leiden.

In de tussenstand van de Winterswijkse competitie, waar Theo en Henk nog de volle buit hebben gepakt, is al een scheiding zichtbaar na de bovenste 4. De volledige tussenstand is ook te zien op www.damclubwinterswijk.nl

Schooldamtoernooi en damtraining

Schooldamtoernooi
Op woensdagmiddag 20 november wordt in de voetbalkantine van FC Trias het schooldamkampioenschap van Winterswijk voor basisscholen gehouden. Vanaf 15:00 uur zal er met teams, bestaande uit minimaal 4 personen, worden gestreden om de Winterswijkse schooldamtitel. Naast het kampioenschap staat ook plaatsing voor de halve finale van Gelderland op het spel. Tussen 17:00 en 17:30 uur zal duidelijk worden wie de nieuwe kampioen is, of dat OBS ’t Waliën haar titel weet te verdedigen. Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Damtraining
Voor deelnemende schooldammers en andere geïnteresseerde kinderen organiseert WDV op woensdag 13 november een damtraining. Hier kun je enkele slimme trucs leren en daarna een dampartij spelen. Inloop is vanaf 18 uur en de training duurt tot uiterlijk 19:30 uur. Locatie is gebouw ’t Hakkie van speeltuin Hakkelerkamp, Beuzenes 48 te Winterswijk. Opgeven is niet nodig en deelname is gratis.

Alsnog opgeven
Enkele scholen hebben zich al aangemeld voor het schooldamtoernooi, maar er is nog plaats voor meer teams. Als je nog wilt meedoen aan het toernooi, informeer dan bij je school voor de inschrijving. De aanmelding moet uiterlijk donderdag 14 november binnen zijn bij de WDV. Meer informatie over WDV en het damspel, zie: www.damclubwinterswijk.nl

Het schooldamtoernooi wordt weer gespeeld op de speciale damsets