Dankzij CDA toch subsidie

0
146

Dankzij CDA toch subsidie restauratie Jacobstoren – Financiële meevaller voor Winterswijk

De door de gemeente Winterswijk aangevraagde subsidie van €404.000,- voor de Jacobstoren kan nu alsnog toegekend worden. Gedeputeerde Staten van Gelderland heeft in de perspectiefnota 13 miljoen euro vrijgemaakt om de eerder ingediende subsidieverzoeken toch te kunnen honoreren. Eerder viel de subsidieaanvraag van de gemeente voor de restauratie buiten de boot, omdat bij de provincie het maximale beschikbare bedrag al vergeven was door een groter aantal aanvragen dan verwacht.

Nu lijkt er toch extra geld te komen waarmee de ingediende subsidieverzoeken alsnog kunnen worden toegekend. “Het CDA heeft hierbij een belangrijke rol gespeeld”, legt Gerhard Bos, fractievoorzitter van het CDA Gelderland, uit. “Tijdens de verkiezingen en daarna ook in de coalitie-onderhandelingen zette het CDA zich vol in voor erfgoed. En hoewel het niet makkelijk was, kregen we toch voor elkaar dat er vanuit de provincie extra geld naar behoud en restauratie van erfgoed gaat. Het alsnog kunnen toekennen van de ingediende subsidieverzoeken was daarbij een wezenlijk onderdeel.”

Vanuit het CDA in Winterswijk nam raadslid Sandra Prinsen regelmatig contact op met de CDA-fractie in Provinciale Staten om de subsidie onder de aandacht te brengen. “Het is goed om te horen dat nu alsnog de subsidie richting Winterswijk lijkt te komen. Dat is toch weer een financiële meevaller voor onze gemeente! Fijn dat onze contacten in Arnhem hierbij behulpzaam zijn geweest.” De perspectiefnota wordt naar verwachting volgende week door Provinciale Staten vastgesteld.